Най-добрият български сноубордист Радослав Янков премина успешно квалификациите в дисциплината

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков премина успешно квалификациите в дисциплината
Коментари Харесай

Радослав Янков преодоля квалификациите в паралелния слалом на световното първенство в Грузия

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков мина сполучливо квалификациите в дисциплината успореден слалом по време на Световното състезание в Бакуриани, Грузия.

Българинът даде общо време от 1:13.55 минути в пресявките, което му отреди 7-мо място и по този начин в 1/8-финалите Янков ще се изправи в двубой против олимпийския вицешампион от Сочи 2014 Жан Кошир от Словения.

Най-бърз в квалификациите беше австриецът Андреас Промегер с време 1:12.95 минути, a по-късно през днешния ден той ще се опита да стигне до първия си златен орден от международно състезание, откакто преди две години в Рогла, Словения остана със среброто точно в паралелния слалом.

1/8-финалите при мъжете с присъединяване на Радослав Янков ще стартират в 13.16 часа българско време.

За страдание, при дамите единствената ни представителка Теодора Пенчева се подреди 32-ра с време 1:30.58 минути и по този начин няма да я забележим във етапа на директните елиминации по-късно през днешния ден.

Победителка в квалификацията пък стана международната шампионка от 2019 година Джули Цог от Швейцария, която спря хронометрите на 1:19.69 минути.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР