Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски завърши на 23-то място в

...
Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски завърши на 23-то място в
Коментари Харесай

Зографски 23-ти в Инсбурк, Кубацки спря серията на Гранеруд

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски приключи на 23-то място в третото съревнование от веригата „ Четирите шанци “ в Инсбрук (Австрия). На „ Бергизел “ българинът направи скокове от надлежно 116.0 и 115.5 метра, с които си заслужи 209.0 точки, с които записа своето второ най-хубаво класиране на шанцата в Инсбрук. Неговият връх на „ Бергизел “ е 16-то място, което той реализира преди тъкмо 10 години.
 Влади Зографски се класира за втория кръг в Инсбрук като благополучен губещ Влади Зографски се класира за втория кръг в Инсбрук като благополучен губещ
Победата в третия старт от веригата „ Четирите шанци “ сграбчи полякът Давид Кубацки, който във втория кръг съумя да спре възхода на водача в турнето след надпреварите в Оберстдорф и Гармиш Халвор Егнер Гранеруд (Норвегия). Викингът скочи цели 133.0 метра във втория си опит и се изкачи с четири позиции по отношение на класирането си от първите опити.

Пред него финишира единствен Кубацки, който бе отпред след първия скок, което се оказа и ключове за неговата победа. Полякът скочи едвам 121.5 метра във втория си опит, само че поради задатъка си след първия кръг и по-голямата положителна промяна поради попътния вятър съумя да приключи пред Гранеруд. Разликата сред двамата на финала бе 3.5 точки в интерес на Кубацки, който загуби 9.3 пункта във втория кръг.

Двамата не престават да са на първите две места в класирането за „ Четирите шанци “, където с 877.8 точки Гранеруд води с 23.3 пред Кубацки. Трети с пасив от 54.3 пункта е словенецът Анже Ланишек, който през днешния ден се класира на третото място в надпреварата в Инсбрук.

Финалното надпреварата от 71-то издание на „ Четирите шанци “ ще приключи след два дни със надпреварата в Бишофсхофен, а квалификацията преди него ще бъде още на следващия ден.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР