Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски успя да се класира за

...
Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски успя да се класира за
Коментари Харесай

Влади Зографски се класира за втория кръг в Инсбрук като щастлив губещ

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски съумя да се класира за втория кръг на третото съревнование от веригата „ Четирите шанци “ в Инсбрук (Австрия).

Както и в първите два старта от турнето на немска земя и през днешния ден Зографски загуби своя двубой, този път от норвежеца Роберт Йохансон. В своя скок българинът доближи до 116.0 метра и събра общо 106.0 точки, само че и това не му бе задоволително да се пребори с представителя на Норвегия, който събра 113.9 пункта със скока си от 120.5 метра.

За разлика от старта в Гармиш в неделя обаче през днешния ден Зографски попадна измежду петимата щастливи губещи, заемайки третото място в тази група, с което си заслужи шанса да скача във втория кръг в Инсбрук. Така той повтаря своето достижение от първото надпреварата от „ Четирите шанци “ в Оберстдорф, където още веднъж влезе във втория кръг като благополучен губещ, откакто отстъпи на Давид Кубацки (Полша) в дуела.

Преди вторите скокове българинът заема 21-ро място в подреждането в надпреварата, в което водач е Кубацки, който си заслужи 137.4 точки със скок от 127.0 метра. Втори също със 127.0 метра, само че 130.5 точки се подреди словенецът Анже Ланишек. Водачът в „ Четирите шанци “ след надпреварите в Оберстдорф и Гармиш Халвор Егнер Гранеруд (Норвегия) е шести със 124.6 пункта и скок от 123.0 метра.

Освен Зографски в групата на щастливите губещи попаднаха още Даниел Андре Танде (Норвегия), Пиус Пашке (Германия), Наоки Накамура (Япония) и Константин Шмид (Германия).

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР