Най-добрият български боксьор в тежка категория при професионалистите Кубрат Пулев

...
Най-добрият български боксьор в тежка категория при професионалистите Кубрат Пулев
Коментари Харесай

Кобрата: Ако Тервел победи Ковальов очаквам да се бие за световната титла

Най-добрият български боксьор в тежка категория при експертите Кубрат Пулев и брат му Тервел Пулев упражняват съществено преди следващите си значими борби в Съединени американски щати, които ще се проведат на 14 май в Ингълуд в Калифорния.

Тервел Пулев излиза в основната среща на боксовата церемония против някогашния международен първенец в междинна категория Сергей Ковальов.

Тренираме крепко и се приготвяме, тъй като двата мача са съществени и не се знае развоя. Трябва да имаме целия боеприпас от оръжия, с цел да може във всяка една обстановка да реагираш. Играта се мини в придвижване и не всичко можеш да предвидиш преди мача ", показа той в изявление за предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия.

Подготовката на братята към този момент навлезе в интензивна фаза.

" В града на бокса има доста спаринг сътрудници. Ще намерим точните, с цел да са най-близко до нашите съперници ", разясни той.

Съперник на Кубрат трябваше да бъде руснакът Андрей Федосов, само че беше заменен. След две седмици българинът ще се изправи против Джери Форес. Американецът е на 34 година и има 32 мача на професионално равнище - 26 победи, 20 с нокаут, 4 загуби и 2 равенства.

" Аз считам, че съм задоволително умел, че да мога да изляза от всяка една обстановка. Надявам се всичко да мине гладко ", добави той.

Кубрат има 30 мача - 28 победи и 2 загуби, които пристигнаха в дуели за международната купа против Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

" Всеки съперник се качва за победи и всеки може да я реализира. Въпрос на един удар. Затова боксът е толкоз забавен и зрелищен ", добави той.

Двубоят на Тервел ще бъде централният мач в програмата. Негов противник е някогашният международен първенец Сергей Ковальов.

" Много сложен противник. Ако успее да го преодолее, ще бъде голям триумф за България и за него самия. Това ще го изстреля нагоре в ранглистата. Предполагам ще има по-късно и мач за международната купа. Надявам се да победи. Противникът му е умел, сложен и отракан. Тервел има нужния опит, който да му донесе самонадеяност. Напълно редно е да победи, тъй като мина доста мачове. Надяваме се да продължава да няма загуба ", приключи той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР