Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев не скри разочарованието си след

...
Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев не скри разочарованието си след
Коментари Харесай

Владимир Илиев: Щях да загубя съзнание и да припадна!

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев не скри разочарованието си след първия си олимпийски старт в самостоятелната конкуренция на 20 километра в комплекса в Чжанцзякоу край Пекин. Световният вицешампион в дисциплината от Йостерсунд Илиев се подреди 61-и с пет неточности при стрелбата и закъснение на 6:50.1 минути зад спечелилия Кентен Фийон Мейе (Франция).

" Лош старт, неприятен ден за мен. Съжалявам. От много време сме тук и в последните дни се удостовери опасението, което имах - доста подлата надморска височина. Изигра неприятна роля. Просто това не е моето тичане, не е моето положение. Имаш възприятието, че бягаш по инерция, като на автопилот и не знаеш всеки миг дали ще загубиш схващане, или не. Много е тежко. Някои състезатели очевидно се оправят доста добре в тези условия. На всеки по друг метод въздейства. Надявах се на високо ние да се усещаме добре, само че през днешния ден не беше по този начин. Това повлия и на стрелбата, тъй като отиваш много по-уморен на стрелбището и там концентрацията и настроението е напълно друго. Ще проучваме нещата.

Очаквах повече. В последно време доста добре ми вървяха тренировките. Стабилността ми на подготовка е доста огромна и се чудехме за какво не се получава във всеки старт. Имаше проблясъци в сезона, само че основната цел беше тук и естествено, че съм отчаян. Това е спортът.

Бяхме наясно с височината, само че напълно друго е, когато тръгнеш да правиш тичане на макс. Тогава нещата се усещат доста повече, дишането е по-тежко, самата мускулатура доста бързо се сковава. В началото е доста тежка пистата. Ако тръгнеш доста бързо, става доста неприятно по-късно. Не можах да се оправя. Не знам каква е повода. Ще я обсъдим. Това са първите ми чувства от през днешния ден ", прям бе Илиев.

Той призна, че двата пропуща на първата пукотевица също са натежали.

" Двете неточности на първата пукотевица повлияха доста. Преди старта се усещах добре и стрелково, и бегово. В последния месец и стрелбата ми вървеше. Всичко беше наред в предходните дни. Но тук вятърът доста бързо се мени и не съумях да се оправя през днешния ден на първа пукотевица. Близки ми бяха изстрелите, само че това е биатлонът. Не съумях да отвръщам както би трябвало. В идващите стрелби изтървах по един изстрел, само че бях много изтощен и беше мъчно да се събера на стрелбището ", сподели Илиев.

Той ще застане на старт още веднъж на 12 февруари (събота) в спринта на 10 километра.

" Надявам се да се трансформират нещата за идващите надпревари, да се възстановя и да си върна положението, в което бях, с цел да мога да направя по-добър резултат. В актуалния биатлон освен ски бягането, само че и стрелбата би трябвало да се получи. Надявам се да покажа какво мога. Не съм се отказал ", съобщи Илиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР