Най-добрият български баскетболист и MVP на миналогодишния сезон в Евролигата

...
Най-добрият български баскетболист и MVP на миналогодишния сезон в Евролигата
Коментари Харесай

Везенков: Чувствам се все по-добре, приеха ме като част от семейството

Най-добрият български баскетболист и MVP на миналогодишния сезон в Евролигата - Александър Везенков, приказва след първия подготвителен ден на новия му отбор – Сакраменто Кингс. Малко преди Везенков, звездата на „ лъвовете “ Ди’Аарън Фокс съобщи, че българинът е пропуснал единствено 7 от изпълнените от него 150 изстрела оттатък линията за 3 точки.

„ Стрелбата е нещо, което би трябвало да тренираш всеки ден. Кошът е дребен, не е като във футбола, където вратата е много огромна, тъй че би трябвало да тренираш крепко. Някои дни ще бъдат по-добри от други “.

„ Колкото по-здраво тренираш, толкоз по-добре ще се представяш в мачовете. На въпросната подготовка мисля, че пропуснах малко повече стрелби. Благодаря на Фокс, само че не бяха седем. Все отново беше окей, всеки ден се опитваш да се представяш по-добре от предходния “, безапелационен е Везенков по отношение на стрелбата си.

“He’s probably the best shooter on the team. ”

Sasha Vezenkov is making quite the first impression on his new Kings teammates (via )
— Kings on NBCS (@NBCSKings)
Относно колектива в Сакраменто, Везенков съобщи: „ Един сполучлив тим би трябвало да има ядро. Тук имаме 8-9-10 баскетболисти от миналогодишния състав. Това е ужасно, тъй като те към този момент са се напаснали и могат да играят със затворени очи. Трябва да ги настигнем и да се пригодим към тяхното движение, с цел да влезем в това ядро. С всеки ден ще се усещам все по-добре и по-добре. Всички ме одобряват като част от фамилията. Целта е да печелим, да даваме всичко от себе си в нахлуване в отбрана и да се подобряваме с всеки ден “.

Везенков може да дебютира за Сакраменто в приятелския мач против Торонто Раптърс, който е в понеделник от 3:00 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР