Най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм направи емоционално обръщение, с което

...
Най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм направи емоционално обръщение, с което
Коментари Харесай

Доминик Тийм се отказва от тениса

Най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм направи прочувствено послание, с което удостовери, че се отдръпва от тениса в края на сезона. 30-годишният Тийм е първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати, само че в последните три години е малтретиран от серия от травми и интервенции и не може да се приближи към предходното си високо равнище. В момента той е на 117-о място в международната класация на АТП, а е бил номер 3 напролет на 2020 година.
Прочетете още
„ Здравейте, имам да ви споделям доста значимо, доста тъжно, само че и хубаво известие. Сезон 2024 ще бъде финален в кариерата ми, ще приключа след него. Има аргументи за това решение. На първо място китката ми, което не е това, което би трябвало да бъде и не се възвърне по метода, по който ми се искаше. Втората причина са чувствата ми. Аз мисля за това решение от доста дълго време. Обмислях го деликатно, върнах се към целия си път като тенис състезател, който беше необикновен. Имах триумфи, завоювах титли, за които не бях и мечтал. Имах върхове и падения. Беше необикновен опит, за който съм доста признателен. Решението да приключа кариерата си в края на сезона е единственото вярно и съм благополучен с това. Много се вълнувам от всичко, което ще се случи по-късно ”, сподели Тийм в обръщението си към почитателите.

В кариерата си австрийският тенисист има 17 трофеи на сингъл, с изключение на купата в Ню Йорк има финали на Откритото състезание на Австралия и „ Ролан Гарос ” и е спечелил повече от 30 милиона $ от наградни фондове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР