Най-добрите цветове за Водолей са жълто, бяло, сребристо, всички нюанси

...
Най-добрите цветове за Водолей са жълто, бяло, сребристо, всички нюанси
Коментари Харесай

Щастливите цветове на Водолеите

Най-добрите цветове за Водолей са жълто, бяло, сребристо, всички нюанси на синьо, зелено, лилаво и черно. Морско зелено (тюркоазено): съчетава цвета на синьото небе и светлозелената трева. Идеален за Водолей. Този чист и леден цвят е тайнствен и прелъстителен, необикновен и омагьосващ.

Всички тези цветове оказват помощ на Водолеите да се надвиши елементарното и да осъществят фантазиите си. Използването на нюанси на ярко синьо, синьо и зелено ще им донесе повече мир и успокоение в живота. Обграждайки се с тези цветове, могат да влияят на напрежението и да понижат психическите разтърсвания.

Щастливите цветове, които носят шанс на Водолеите са небесносиньо и зелено – цветовете на небето и океана.

Ярките и смелите цветове могат да доведат до дисбаланс, а по-меките и спокойни тонове на синьото и зеленото ще донесат ентусиазъм и вяра. Използването им в дома и облеклото оказва помощ да се противодейства на отрицателната сила към тях.

Синьото е уместно за интелектуална работа, където се изисква по-специално внимание. Помага да се концентрират по-пълноценно върху дилемите.

Небесносиньото има лечебни свойства за Водолея. Успокоява, изглажда отрицателните страсти, облекчава болката, възпалението и намалява кръвното налягане. Предизвиква успокоение и изцяло чувство за мир. От антични времена този цвят се свързва с изтънченост, достойнство и аристокрация. В християнството този цвят се свързва с чистотата и непорочността на Иисус, Мария и светците, защото е цветът на небето, мира и духовната непорочност. В юдаизмът - цветът на молитвата и святостта. В будизма се свързва с естетика, прояснение, чист разум и съчувствие.

Зеленият цвят оказва помощ да се балансират страстите и да се възвърне спокойствието. Зеленото е по едно и също време деятелен и успокоителен цвят, носи позитивна сила, която оказва помощ при лекуване на сърдечно-съдови болести.

Тюркоазено – оказва помощ при стрес, успокоява душeвността и настройва мислите към умерено въодушевление. Намалява вътрешното напрежение и отстранява страховете. Също по този начин усъвършенства творчеството и покачва самочувствието. Този цвят е в положение да хармонизира настроението. Цветът на морските талази дава успокоение и вътрешен баланс, покачва концентрацията, усъвършенства мисловните процеси.

Сивото е цвят на хармонията. Допринася за персоналното рационализиране на Водолея, укрепва духа, учи на самообладание. Сивото е уместно за всяка работа, която изисква успокоение и самоконтрол. Светлите нюанси се предлагат на Водолей, до момента в който тъмните го заземяват прекалено много, като не разрешават на мобилният му темперамент и ексцентричното мислене да се проявят.

Бялото е цвят на чистотата и съвършенството, оказва помощ на Водолей да се оправи с интервала на самотност, настройва към бездънен размисъл и възвишени усеща. Бялото работи доста успокояващо. Неговото въздействие е належащо на неспокойните Водолеи в миг на отмора, когато би трябвало да балансират мислите си, да намерят вярното решение и да се провиснал колкото може повече. Белият цвят ще им помогни да се обкръжат от тълпата, като не разрешава на отрицателните страсти на другите хора да обхванат в съзнанието.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР