Най-добре би било ДАНС да не се занимават с изборите,

...
Най-добре би било ДАНС да не се занимават с изборите,
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Не се поддавайте на тази нова Костинбродска афера

Най-добре би било ДАНС да не се занимават с изборите, това обявиха на ексклузивен брифинг от ПП-ДБ. 

" Не се поддавайте на тази нова Костинбродска спекулация ", допълниха те. 

Очаквайте детайлности!



Дни преди локалните избори се заформи скандал към машинния избор. В Народното събрание се организира ексклузивен Председателски съвет заради  отчет на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), съгласно който заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов  е " свалил кодовете " на машините.

Поради тази причина депутати упорстват ЦИК да анулира машинния избор в неделя. 

Невъзможно е вотът на жителите да бъде сменен, в случай че гласоподават с машини на идните локални избори. Според в този момент настоящия Изборен кодекс машините на процедура са принтери – незабавно след гласуването гласоподавателят получава квитанция, на която вижда за кого е дал гласа си. 

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. „ Сигурността се подсигурява от две неща: всеки жител може да свери дали неговият персонален избор съответствува с разписката, а също така всички разписки се преброяват ръчно от членовете на секционната изборна комисия, предвид на което на процедура не съществува каквато и да е опция вотът на жителите да бъде сменен “, разясни министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР