Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова бе първа поставена в квалификациите

...
Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова бе първа поставена в квалификациите
Коментари Харесай

Безупречна: Томова обезличи бивша представителка на топ 100 и е в основната схема в Рим!

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова бе първа сложена в квалификациите на втори следващ WTA 1000 шампионат, само че за разлика от конкуренцията в Мадрид, където влезе в главната скица като " щастлива губеща ", през днешния ден българката си подсигурява непосредствено място в същинската част на шампионата в Рим. Това стана факт, откакто нашето момиче постигна победен триумф над някогашната №88 в света Альона Болсова, оформяйки крайното 6:4 6:1 след час и 26 минути игра.

Двете състезателки се нуждаеха от известно време, с цел да намерят ритъма си на начален удар, което докара да серия от 4 следващи пробива. Още през цялото време Вики бе по-инициативната от двете и с помощта на остро ориентираните си удари постоянно успяваше да пробие отбраната на съперничката си и да дочака неправилност. Именно това изведе първата ни ракета до нов брейк в седмия гейм, който след това се оказа и съдбоносен за изхода на дебютната част в нейна изгода.

Доминацията на сънародничката ни бе още по-отчетлива във втория сет, където софиянката осъществя пробив още на старта и бързо поведе с 2:0. Това внесе нужното успокоение в дейностите на Томова, която оттова насетне действаше със сериозна убеденост и непрестанно търсеше пътя на офанзивата, благодарение на което завоюва последните четири гейма в срещата и скоропостижно доближи до крайната победа.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР