Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира

...
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира
Коментари Харесай

Пиронкова не успя да довърши Халеп и отпадна в Ийстбърн

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова завърши присъединяване си на шампионата в Ийстбърн. Българката, която влезе в главната скица на конкуренцията като " щастлива губеща " се бори с всички сили против международната номер 2 Симона Халеп, само че загуби осминафиналния дуел със 7:6(6), 6:7(4), 5:7.

Мачът се доигра през днешния ден, откакто през вчерашния ден бе пресечен поради дъжд при разултат 7:6(6), 2:1 и 40:30 в интерес на българката.

29-годишната пловдивчанка стартира добре днешното доиграване и бързо поведе с 3:1 гейма, само че по-късно се отпусна и Халеп освен върна пробива, само че и направи още един подобен, с цел да поведе с 5:3.

Пиронкова обаче направи нов брейк в гейма, в който румънката сервираше за сета и втората част се реши в тайбрек, в който Халеп бе по-концентрирана и завоюва със 7:4 точки.

В решителния трети сет Цвети първа стигна до пробив, с който поведе с 4:2, само че още в идващия гейм Халеп го върна, а по-късно изравни за 4:4. Решителен за изхода на срещата се оказа 11-ият гейм, в който 25-годишната румънка осъществя нов пробив, с цел да поведе с 6:5 и да завоюва мача на свое подаване.

На четвъртфиналите на шампионата, който е с общ награден фонд 819 хиляди $, Халеп ще срещне шестата в схемата Каролине Возняцки (Дания).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР