Най-добрата ни състезателка в скока на височина Мирела Демирева спечели

...
Най-добрата ни състезателка в скока на височина Мирела Демирева спечели
Коментари Харесай

Мирела Демирева стана втора на Балканиадата, Пламен Миткова с четвърто място

Най-добрата ни състезателка в скока на височина Мирела Демирева завоюва второто място на Балканиадата за мъже и дами в румънския град Крайова.

Българката приключи с 1.91м. Шампионка стана румънката Даниела Станчуи с 1.94 м., а Лиа Апостоловски от Словения стана трета.

При мъжете Тихомир Иванов стана балкански първенец, откакто завоюва скока на височина с 221 см. Той победи украинеца Вадим Кравчук, който също беше с 221 см., само че реализиран от втори опит, а третото място отиде при гръцкият играч Антониос Мерлос с 218см.

Пловдивчанката Пламена Миткова остана доста покрай медала в скока на дължина. Състезателката на СКЛА Локомотив Пловдив приключи с резултат 6.51 м., което и отреди четвъртото място. Бронза завоюва Филипа Фотопулу от Кипър с 6.54 м., а среброто отиде при представителката на домакините Кристина Флорентина Юско с 6.55 м. Шампионка стана сръбкинята Ивана Вулета с 6.83 м.

От другите пловдивчани на Балканиадата Кристина Борукова приключи седма на 400 м. с трудности с 58.47 сек., а Александра Начева също е седма в тройния скок с 13.47 м. Лиляна Георгиева е девета с 2:08.24 мин. на 800 м.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР