Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева спечели златния медал на финала

...
Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева спечели златния медал на финала
Коментари Харесай

Феноменална! Злато от Световното по спортна гимнастика и квота за Париж за Валентина Георгиева

Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева завоюва златния орден на финала на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Баку (Азербайджан), която е подготовка за Игрите в Париж 2024. Така тя си обезпечи квота за олимпиадата, само че към момента се чака публично удостоверение от Международната федерация по гимнастика (ФИГ).
Националката получи оценка от 13.799 точки. След нея се подредиха Чан Ок Ан (КНДР) с 13.783 точки и Карла Навас (Панама) с 13.733 точки.
За възпитаничката на Филип Янев това е трето съревнование след завръщането от травма. Тя получи контузия на коляното на 14 август 2022 година по време на финала на прескок на Европейското състезание в Мюнхен. На 9 септември Георгиева претърпя интервенция поради увреждане на кръстни връзки и менискус. На Световните купи в Кайро (Египет) и Котбус (Германия) тя завоюва сребърни медали, написа Sportal.
Еди Пенев, който влезе като първа запаса на финала на земя, се класира на четвърто място с оценка 14.166 точки. Шампион стана Егор Шарамков (Беларус) с 14.933 точки.
Така Георгиева донесе втора квота за България след тази на Кевин Пенев. Еди Пенев също е доста покрай място на Игрите в Париж 2024. Следващата Световна купа е в Доха, на която ще вземат участие Георгиева и Еди Пенев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР