Най-дългото лунно затъмнение за XXI век продължи почти два часа

...
Най-дългото лунно затъмнение за XXI век продължи почти два часа
Коментари Харесай

Разминахме се с поредния Апокалипсис

Най-дългото лунно затъмнение за XXI век продължи съвсем два часа и стартира на 27 юли. А Луната ни се показа във впечатляващ червен оттенък…


Докаго астрономите следиха този извънреден галактически феномен, вярващите в злокобни предзнаменования се приготвят за Армагедона. Който по този начин и не е пристигнал, към момента. Но, дано въпреки всичко разберем какво е пророчеството на кървавата луна.

Теорията за края на света, обвързвана с Кървавата Луна, за първи път е дефинирана от Джон Хаги и Марк Билц. Двамата настояват, че четирите поредни лунни затъмнения, почнали през април 2014 година с шест цялостни луни посред им, са индикатор за края на света, както е разказано в Библията, в „ Дея ния “ 2:20 и „ Откровение “ 6:12.

Но лунната тетрада приключи през септември 2014 година, а както излиза наяве, всички сме живи и здрави. Само че броят на хората, вярващи в пророчеството на Кървавата Луна не понижава и през днешния ден мнозина смятаха, че на 27 юли ще настъпи краят на времената и Земята ще загине.

Теорията на Кървавата Луна се интерпретира от Книгата на Иоил, в която се споделя: „ Слънцето ще се трансформира в тъма, а Луната — в кръв, преди настъпването на великия и заплашителен ден на Господа “.

Но учените не са съгласни с почитателите на библейските пророчества и настояват, че аленият нюанс на Луната се дължи на разпръскване на слънчевата светлина, отразена от земната атмосфера.

Независимо, че феноменът Кървава Луна се следи от епохи, без освен това да е довел до Апокалипсис, в навечерието на новото лунно затъмнение се разпространиха голям брой видеоклипове, в които разнообразни предсказатели и пророци твърдят, че краят на времената наближава.

Кървавата Луна е просто хубав феномен, и не заплашва с нищо човечеството и нашата планета. В случая науката е права. Както и фактът, че предходните „ почервенявания “ на Луната не та довели до Апокалипсис.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР