Най-често това състояние се дължи на увреждане на костите, които

...
Най-често това състояние се дължи на увреждане на костите, които
Коментари Харесай

Пет начина за облекчаване на болката от прищипан и възпален седалищен нерв

Най-често това положение се дължи на увреждане на костите, които образуват канала за седалищния нерв. Травмирането на нерва може да се случи и поради съществуване на израстък, който притиска нерва и провокира мощна болежка.

Бременността също може да аргументи такова страдалчество. А главните признаци са: парене, боцкане, пулсираща болежка, загуба на сензитивност, уязвимост в краката и стъпалата, както и уязвимост в долната част на тялото.

При ишиас болката може да бъде доста мощна, по тази причина нормално се назначават обезболяващи препарати, само че все пак някои домашни предписания могат да бъдат почтена опция. Ето кои са те:

Редуване на топло и студено

Така се отпускат мускулите, въпреки това понижават отокът и възпалението към нерва. Освен това редуването на топли и студени компреси бързо снема болката. Нужни са ви 2 кърпи, студена и топла вода. Н

атопете една от кърпите в гореща вода и наложете на болното място за 20 минути. През това време натопете другата забрадка в студена вода и след тези 20 минути поставете нея на болното място. Извършвайте процедурата в продължение на час.

Компрес от картофи

Вероятно доста хора не знаят, само че елементарният картоф има мощни противовъзпалителни свойства. Нужни са ви 4 приблизително огромни картофа и чиста памучна забрадка.

Сварете картофите, след което ги обелете и ги смелете на пюре. Наложете пюрето върху тъканта и на болния сектор, дръжте, до момента в който компресът изсъхне. След това си направете различен компрес. Процедурата трае към час.

Ново изследване откри би трябвало ли да ядем яйца всеки ден

Компрес от джинджифил и сусам 

Джинджифилът е най-известното растително средство срещу възпаления, въпреки това сусамовото масло е превъзходен антиоксидант, овлажняващо, обезболяващо и противовъзпалително средство.

Смесвайки тези два съставния елемент, получавате отлично лекарство. Нужни са ви половин чашка – 125 мл сусамово масло, 1 корен джинджифил и чиста памучна тъкан.

Загрейте сусамовото масло на водна баня, настържете джинджифила и го прибавете в горещото масло. Когато сместа изстине малко, натопете тъканта в нея, изцедете леко и наложете на засегнатата зона за 20 минути.

Пет предписания при омазнен черен дроб

Компрес от лайка

Тя е фамозна със своето успокояващо деяние и е естествено противовъзпалително и противомикробно средство.

Освен като чай можете да употребявате лайката и за компрес. Нужни са ви 2 чаши вода, 2 чаени лъжички суха лайка и чиста памучна тъкан. Кипнете водата и прибавете в лайката, след което оставете да се получи настойка.

Прецедете, след което натопете в чистата настойка кърпата и наложете топлия компрес на болното място. Оставете, до момента в който изстине. Повтаряйте процедурата в продължение на 2 часа.

Студен компрес

Студеното бързо снема болката и възпалението. Нужни са ви забрадка, 8 купчета лед и вода. Налейте водата в бездънен съд и сложете в нея леда. Натопете кърпата в тази примес и наложете на болното място за 20 минути. Повтаряйте процедурата в продължение на 3 часа. 

Всеки един от тези компреси има своя позитивен резултат, само че вие можете да си подберете този, който ви подхожда най-вече. Те са лесни за осъществяване. Но не забравяйте, че това е единствено краткотрайно решение. Така или другояче казусът със защипания нерв остава, по тази причина е значимо да се консултирате със експерт.  

Яна БОЯДЖИЕВА

/Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР