Най-често самотата се дължи на фактори от детството, заради които

...
Най-често самотата се дължи на фактори от детството, заради които
Коментари Харесай

Основната причина да се чувствате самотни, се крие в детството

Най-често самотата се дължи на фактори от детството, поради които в зрелост се появяват проблеми със самооценката. Това в диалог с NEWS.ru описа детският психолог Наталия Наумова. По думите ѝ с течение на времето човек образува неправилна визия за обстановката.

" Някъде човек не е бил признат от родителите, не са го подкрепяли и в зрелост човек счита, че не може да бъде скъп. Или пък нещо не е минало по проект, тъй че най-близките хора са се отвърнали от него. Тогава човек остава в детски тригер, където всички тези процеси се ускоряват ", изяснява Наумова.

По-нататък според нея по инерция идват деструктивните мисли. Вместо да се похвали, да бъде другарски надъхан и да бъде заобиколен от хора, човек се затваря в себе си. В последна сметка това постоянно води до меланхолия, заключава специалистката.

Американският доктор Вивек Мърти по-рано съобщи, че самотата усилва риска от сърдечносъдови болести, старческа деменция и меланхолия повече от тютюнопушенето.

Лекарят Ирина Смолярчук също по този начин означи, че най-опасното нещо в самотния метод на живот е неналичието на човек, който ще помогне в незабавен случай.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР