Най-често думите котка и вода не могат да се включат

...
Най-често думите котка и вода не могат да се включат
Коментари Харесай

Кои породи котки обичат водата

Най-често думите котка и вода не могат да се включат в едно изречение. Котките не обичат водата и къпането им е тестване за притежателя, в случай че котето не е приучено от напълно малко да понася съприкосновението с мокрещата го течност. Затова визията за котка, която плува дружно със стопаните си в басейна, е сложна за приемане.

Защо котките не обичат водата и изпитват съмнение към нея?

Според една доктрина за произхода на днешните ни домашни любимци, които са се появили на първо време в Близкия изток. Това е необитаем район и водата там е нищожна. Котките са мигрирали и са се приспособили към по-влажни зони, само че са се пазили от това, което им е било непознато, като водата да вземем за пример. Това съмнение се среща и през днешния ден, заложено в гените им.

В същото време има и котки, които водят произхода си от северните области и тъкмо тези породи са отлични плувци. Те нямат боязън или съмнение към водата, тъй като предците им са се появили наоколо до нея. Ето кои породи котки обичат водата:

Абисинска котка

Тази порода е игрива, нежна, привързана и умна. Абисинецът е непосредствен със стопанина си и не се колебае да го последва във водата. Писаната се гмурка и плува самоуверено, тъй като обожава водата. Причината за това държание може би се дължи на обстоятелството, че родното място на породата е към Етиопия и Египет, а някои са родени безусловно на ръба на Индийския океан. Близостта с морската простор няма по какъв начин да не е причина за любовта към водата.

Бенгалска котка

 бенгалската котка е порода, която обича водата

Това е огромна котка с петниста четина, напомняща шарките на леопарда. Оригиналния цвят се допуска, че се дължи на кръстосването на домашна и азиатска пума. Тази умна и привързана котка е фен на водата. Стопаните, които имат домакински басейн у дома и абисинска котка, би трябвало да я имат поради, когато ще се къпят в басейна.

Мейн Куун

Мейн Куун е измежду най-едрите породи котки. Нежният, деликатен и бухнал исполин измежду мъркащото войнство е огромен фен на водата. Ако няма басейн или вана, той е подготвен да се накисне даже в мивката за свое наслаждение.

Породата произлиза от щата Мейн, Съединени американски щати и е кръстоска сред фермерска и норвежка котка, която е импортирана от викингите. Вероятно връзката с влажните региони изяснява този блян към водата.

Норвежка котка

Норвежката котка не се бои от водата и е отличен плувец, без значение, че има дебело кожухче. Вероятно скандинавския генезис на породата изяснява влечението към гмуркането.

Турска ангорска котка

Любовта на тази порода котки към водата не е по този начин интензивна, само че въпреки всичко би трябвало да споменем нейният генезис - тя идва от ловуващите риба турски котки, които към момента са очаровани от водата. Затова ангорите с наслада ще се причислят към плуващия в басейна собственик.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР