Най-честите причини за потъмняването на устните са пушенето, чая, кафето,

...
Най-честите причини за потъмняването на устните са пушенето, чая, кафето,
Коментари Харесай

Как да предпазим устните си от потъмняване

Най-честите аргументи за потъмняването на устните са пушенето, чая, кафето, изключително доста излагане на слънце и потреблението на некачествени артикули за устни.

Ексфолиране

Може би постоянно ексфолирате лицето си, само че устните също имат потребност от унищожаване на мъртвата кожа, с цел да наподобяват свежо и съблазнително. Смесете малко овесена каша и мед и нанесете на устните. Изчакайте известно време, по-късно нежно разтъркайте и премахни от устните с хладка вода.

Нанасяйте еликсир за устни с SPF

Желателно е слънцезащитният фактор да е по-голям от 30, когато сме изложени на мощна слънчева светлина – като ски пистите през зимата и плажа през лятото. Ако имате сензитивна кожа, изберете еликсир от здравната козметика.

Поддържайте здравословна диета

Всички значими витамини, от които се нуждае кожата, с цел да е здрава, са в продуктите, богати на хранителни субстанции – плодове, зеленчуци, ядки, риба, варива. Не прекалявайте с чая и кафето.

 Как да предпазим устните си от потъмняване

Използвайте качествена козметика

Химичните субстанции в червилото и гланца могат да трансформират трайно цвета на устните, и то не в стремежи колорит.

Масажирайте с бадемово масло

Редовното масажиране на устните ще предотврати потъмняването им. Бадемовото масло е уместно за задачата. Нека масажът да продължава към 2 минути всеки ден или най-малко през ден. Така ще подобрим циркулацията на кръвта в устните.

Използвайте зрял банан и масло

Може да  звучи необичайно, само че бананова каша, смесена с масло, също работи добре на устните. Нанесете сместа за малко, по-късно измийте с хладка вода. Твърди се, че е изключително ефикасно за пушачи.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР