Най-честите причини за агресия при папагалите са страх или предишни

...
Най-честите причини за агресия при папагалите са страх или предишни
Коментари Харесай

Агресия на папагалите - как да я прекратим?

Най-честите аргументи за експанзия при папагалите са боязън или предходни травматични прекарвания. Това може да докара до проблеми със социализацията, хапания от папагал и офанзиви, когато папагалите взаимодействат със своите притежатели и със себеподобни. И въпреки всичко птиците са комплицирани и доста неща могат да доведат до нападателно държание при папагалите:

- Страхът постоянно се развива при домашни птици, които не са били хранени от ръка, когато са били млади.

- Липсата на подобаваща социализация може да накара папагала да се опасява от хора, други птици или нови прекарвания.

- Някои папагали стартират да ревнуват, когато притежателят им поддържа връзка с други хора. Това играе ролята на естествения инстинкт за " свързване по двойки ", който доста типове папагали развиват, когато ги гледат като любимци. Те стартират да възприемат притежателя си като сътрудник.

- Ако сте осиновили по-стар папагал, допустимо е той да е бил измъчван или подценяван по някакъв метод от предходния си притежател.

- Някои папагали стават нападателни по време на юношеството си заради хормонални промени. Това нормално минава, откакто птицата премине през този стадий.

- Защитата на декларираната от тях територия, като клетката за птици или хранилката, може да докара до експанзия.

- Птиците, които са уплашени или нямат умствена стимулация, също могат да работят нападателно.

Как да спрем папагала да хапе притежателя?

Ако вашият папагал ви ухапе, до момента в който се пробвате да го погалите, би трябвало да отделяте време всеки ден, с цел да работите върху характера на пернатия ви любим. Например, може да се наложи да работите върху свързването с вашата птица или да я обучите да се любува на глезене. Можете даже да го научите по какъв начин да прави занимателни трикове. Въпросът е, че колкото повече работите с вашия папагал, толкоз повече той ще се радва на вашата компания и толкоз по-малко нападателно ще се държи.

 Папагалите хапят

Когато работите с вашия папагал, няколко съвета и техники ще му оказват помощ да научи, че боравенето е безвредно и занимателно.

Преместете се на неутрално място

Ако е допустимо, преместете клетката на вашата птица на неутрално място по време на тренировките. Преместването на папагал от неговата „ територия “ от време на време може да го направи по-склонен да сътрудничи със притежателя си и да предотврати всякаква териториална експанзия.

Не насилвайте контакта

Ако папагалът ви се хвърли към пръстите ви, когато поставите ръка покрай него, пробвайте се да не се отдръпнете ненадейно от боязън. Вашите бързи придвижвания евентуално ще създадат любимеца ви още по-нервен и обезпокоен.

Бавното и елементарно е по-добрият способ. Не се опитвайте да насилвате контакта. Опитайте се да оставите на папагала да реши по кое време е задоволително комфортно да се приближи или да одобри лакомство.

Опитайте подготовка със стик

 Папагалът може да е нападателен

Обучението на птица да стъпи на пръчка или кацалка се назовава " образование на стик ". Това е целесъобразната опция за образование на птица, която не може да бъде ръководена първоначално. Това е по-малко инвазивен метод и по-лесен за папагала, който се опасява или е бил травматизиран в предишното, да одобри този метод на придвижване без мощ.

Избягвайте да крещите

Повишаването на глас в яд (или болка) няма да накара папагала ви да разбере, че е направил нещо неправилно. Всъщност е по-вероятно да ускори неприятното му държание, защото той ще се радва да получи такава мощна реакция от вас. Каквото и да се случи, избягвайте изкушението да крещите или наказвате любимеца си.

Изградете доверие посредством повтаряне

При папагалите повторението и последователността са основни за образованието. Отделете време да работите с вашата птица най-малко един път дневно, с цел да гарантирате триумф. Имайте поради, че от време на време лишава известно време, с цел да се построи доверие с папагал, тъй че не се отхвърляйте!

Не преуморявайте птицата си

Първоначално поддържайте тренировките най-много до 15 минути. Папагалите са интелигентни и чувствителни същества и имат потребност да се забавляват, с цел да поддържат психическото си здраве и да не се стресират.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР