Най-честите измами през новия летен сезон са свързани с нелоялни

...
Най-честите измами през новия летен сезон са свързани с нелоялни
Коментари Харесай

Иван Френкев: Най-честите измами през летния сезон са свързани с нелоялни търговски практики

Най-честите измами през новия летен сезон са свързани с нелоялни търговски практики. Много от търговците употребяват интернет да популяризират търговски обект като хотел с 2 звезди, а в действителност се оказва, че става въпрос за къща за посетители. Това предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Иван Френкев в ефира на „ Събуди се ".

Той посъветва преди да се пристъпи към резервация, потребителите да съберат допустимо най-вече информация за обекта, към който са се насочили. На уеб страницата на Министерството на туризма има информация какво да очаквате от всяка от категория хотел, добави Френкев.

Потребителите би трябвало да изискват документ за осъществено заплащане, който да може да се приложи при положение на рекламации или тъжби, уточни още ръководителят на КЗП.

От началото на година по Закона за туризма са направени 1647 инспекции и са издадени 103 акта за открити нарушавания. КЗП има и гореща линия за консуматори, напомни той.

В момента тече акция за рисковите артикули. Правят се непрекъснати инспекции и за подправени артикули на пазара, които се усилват вследствие на покачването на цените.

По думите му тази година към момента не са получени сигнали за дублирани резервации и неприятна хигиена в обекти по морето.

Към днешна дата са направени 83 инспекции в хотели и заведения за съществуване на подправен алкохол. „ В нашата стратегия за лято 2022 най-приоритетни са обектите, в които е имало нарушавания предходни години ", посочи ръководителят на КЗП.

Във връзка с антикризисните ограничения КЗП стартира инспекции на пазара на продукти от дребната потребителска кошница, разгласи Френкев. „ Тепърва ще следим пазара, равнищата на цените и по какъв начин тези антикризисни ограничения са се отразили на цените. Мисля, че антикризисните ограничения ще дадат резултат. Всички принадлежности на страната ще наблюдават търговците за далавера ", съобщи още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР