Най-честата проява на сивите практики е в трудовите отношения и

...
Най-честата проява на сивите практики е в трудовите отношения и
Коментари Харесай

Васил Велев: Появи се и нов облик на недекларирана заетост

Най-честата демонстрация на сивите практики е в трудовите връзки и недекларираната претовареност. Като безспорен размер, размер, тази процедура може да бъде изместена от други, по-редки, само че с по-големи безспорни стойности сиви практики, на ръба на корупционните, само че като периодичност на проявяване това е най-често срещаната сива процедура. Появи се и нов образ на недекларирана претовареност с въвеждането на новите форми на труд. Това сподели ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев при представянето на плана " Подобряване достъпа до претовареност и качеството на работните места посредством ограничение и предварителна защита на недекларираната претовареност ".

Причините за забележителната част работещи на сиво са неналичието на промени или незадоволителни такива в опазването на здравето, отбраната на конкуренцията, правораздаване и вътрешен ред, сподели Велев и добави, че те могат да се преодолеят единствено със законови ограничения посредством създаване на нови принадлежности и осведомителни акции.

Велев уточни, че с реализирането на плана е изработен разбор на тесните места и са препоръчани ограничения за ограничение и предварителна защита на недекларираната претовареност в региона на социално-осигурителната и пенсионната система, за подсилване на потенциала на контролните органи. Предложени са ограничения в четири пакета, адресирани до общественото министерство, инспекцията по труда, Национална агенция за приходите и до просветителното министерство.

Иван Кръстев - зам.-министър на труда и обществената политика, съобщи, че недекларираната претовареност е най-масовият и най-рисков детайл от сивата стопанска система, който мъчно се управлява. Това са парите в пликчета, недекларираната претовареност подсигурява бърз резултат на момента за сметка на доста отрицателни последствия заради неналичието на подобаващ застраховател приход, загуба на трудови и обществени права. От това са ощетени основно служащите и чиновниците, само че вреди има и за правилния бизнес, сподели заместник-министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР