Най-честата причина да се откаже компенсация на работник е фактът,

...
Най-честата причина да се откаже компенсация на работник е фактът,
Коментари Харесай

Важно! Вижте основната причина да се откаже компенсация на работник у нас

Най-честата причина да се откаже отплата на служащ е фактът, че той е нает по код в икономическа активност отвън обсега на заповедта на обществения министър, обявиха от Агенцията по заетостта за „ Монитор “.
Най-често допусканите неточности са неточно попълване на документи и показване на повърхностен пакет от документи. Неодобрение се получава и откакто не са показани в допълнение изисквани документи в избрания период или са подадени още веднъж сбъркани, споделят още от Агенцията по заетостта.
Често има неправилни банкови сметки, комплицирани ЕГН-та, както и неверно подадени данни за адрес и месторабота, сочат още данните на Агенцията.
А има и такива чиновници, които не са пуснати в неплатен отпуск каквото е условието за компенсацията. В част от случаите, при осъществяване на инспекция, чиновниците на Агенцията по заетостта установяват, че не се показва последна или начална дата на прилагане на неплатения отпуск или има изчезнали подписи на деклараторите.
След признатите промени в план „ Запази ме” се удължава интервалът за приемане на обезщетенията, като той ще бъде до 31.03.2021 година Лицата ще имат право на отплата за не повече от 60 дни в границите на календарната година, в която са употребили неплатен отпуск по отношение на наложени ограничавания с акт на държавен орган за реализиране на активността, за която са наети.
При дълготрайност на работния ден от 8 часа, уговорена в главния трудов контракт, компенсацията ще бъде в размер на 75 на 100 от месечния застрахователен приход за м. октомври 2020 година за съответната служба на лицето. В случаите на ненапълно работно време размерът на компенсацията се дефинира съразмерно на уговореното работно време в главния трудов контракт, настоящ към интервала на неплатения отпуск, за който се изплащат обезщетения.
Работодателите ще могат да подават документи за обезщетения според настоящите все още ограничаващи ограничения и изменените условия по план „ Запази ме” за изминал месец. В случай на удължение на периода на ограничаващите ограничения и смяна в акта на държавния орган, Агенцията по заетостта ще разгласява спомагателни инструкции, споделят още от ведомството.
От Агенцията молят хората, да се осведомят на горещите телефони и на формалната страница на Агенцията по заетостта за нужните документи, с цел да получат по-бързо помощта за затворени бизнеси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР