Най-чаровният сред ергените на Държавна опера-Бургас Валери Турманов вече е

...
Най-чаровният сред ергените на Държавна опера-Бургас Валери Турманов вече е
Коментари Харесай

Любов като на... опера: Валери Турманов предложи на любимата си Йоана Кадийска от сцената

Най-чаровният измежду ергените на Държавна опера-Бургас Валери Турманов към този момент е благоприятен за прелестната Йоана Кадийска. Баритонът предложи на нежната си другарка брак на сцената нощес по време на спектакъла на операта „ Дон Жуан “. Валери, който беше в основната роля, прекъсна спектакъла сега, в който беше паднал на колене пред Йоана. По либрето прелъстителят дон Жуан желае ръката на своето прелъщение Церлина, изпълнена точно от приятелката му Йоана.

„ Скъпи другари, ние знаем, че изкуството се подчинява на живота... Ако ми позволите тъкмо в този миг животът да измести изкуството! “, се обърна Валери към публиката и коленичи пред обичаната си с пръстен в ръка. Развълнуваната Йоана се просълзи и сподели „ Да! “ под бурните овации в залата. Въпреки вълнението те продължиха спектакъла без спиране.
 опера

Предложението за брак на Валери Турманов беше изненада само за самата избраница. Подготовката продължи към две седмици, като в задачата беше отдаден съвсем целият състав на Държавна опера-Бургас и фамилиите на двойката. Миналата седмица Валери и другари участваха в спектакъла на бургаската опера „ Палячи “ на Леонкавало, в който му партнираха околните му другари Нона Кръстникова, Делян Славов и Даниел Дамянов. В „ Дон Жуан “ също вземат участие Нона като дона Елвира и Делян като прислужникът на дон Жуан Лепорелло. В моментите към спектакъла на „ Палячи “ съзаклятниците са придумали Йоана да опитва пръстен на Нона Кръстникова под предтекста, че Даниел Дамянов желае да изненада брачната половинка си за фамилен празник. След като по този начин Валери се е снабдил с мярката за годежното украшение, е последвал диалог с гост-диригента от Белгия Рафаел Фейе за спирането на спектакъла. Разрешение е получено и от режисьора на спектакъла доцент доктор Александър Текелиев, който прегърнал концепцията с наслада.
 ВАЛЕРИ ТУРМАНОВ ГРАБНА ПРЕЛЕСТНАТА ЙОАНА, КАДИЙСКА НА СЦЕНАТА НА БУРГАСКАТА ОПЕРА

Любовната приказка на Валери и Йоана стартира преди три години в Стара Загора по време на режисура на операта „ Така вършат всички “ на Моцарт. Тогава другарската компания е в същия състав, в който се случи и предлагането за брак - Валери Турманов, Йоана Кадийска, Нона Кръстникова и Делян Славов. Наближавайки постановката на моцартовия „ Дон Жуан “ Валери вижда сантименталните съвпадения и взема решение, че това е моментът да направи решаващата крачка.

Екипът на Дарик и на Държавна опера-Бургас пожелава на Валери и Йоана благополучен фамилен живот!  
Любов като на... опера: Валери Турманов предложи брак на обичаната си Йоана Кадийска от сцената
Публикувахте от в Събота, 13 април 2019 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР