Най-богатият руснак Алексей Мордашов, който успя да изгради империя за

...
Най-богатият руснак Алексей Мордашов, който успя да изгради империя за
Коментари Харесай

Най-богатият руснак иска да ви образова и да ви намери работа

Най-богатият руснак Алексей Мордашов, който съумя да построи империя за 18,5 милиарда $ от своя бизнес за рандеман и преправка на стомана, в този момент има нова концепция.

Мажоритарният притежател в съветската " Северстал " е решил да опита опциите на интернет със лична платформа за обучение и намиране на работа.

Мордашов основа нова компания в края на предходната година, която през тази стартира да придобива започващи компании за да диверсифицира вложенията си, написа Bloomberg.

" Нашата цел е да създадем платформа, екосистема, която да оказва помощ на човек да се развива, започвайки от детската градина до пенсионирането му и по-късно ", споделя Артем Кумпел, който оглавява софтуерното поделение на компанията Severgroup.

По неговите думи съветският милиардер е " персонално зает с бизнеса, като той се включва в разискванията на вложенията и тактиката на компанията ".

" Целта на Severgroup е да сътвори портфолио за онлайн обучение, включващо компании за съвещания в региона на човешките запаси и наемане на личен състав, които да оферират образования и кариерни услуги през целия живот на един човек ", изяснява още Кумпел.

Компанията направи първото си придобиване през февруари, като купи контролния пакет на онлайн платформата Remontik.ru. След това последваха още 2 покупко-продажби. Според оценката на Bloomberg Billionaires Index Severgroup се пресмята на 55 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР