Най-богатият човек във Великобритания – сър Джим Ратклиф, ще направи

...
Най-богатият човек във Великобритания – сър Джим Ратклиф, ще направи
Коментари Харесай

Най-богатият човек във Великобритания иска да купи Манчестър Юнайтед

Най-богатият човек във Англия – сър Джим Ратклиф, ще направи оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед, оповестяват английските медии. Във вторник алените дяволи излязоха с публично известие, което гласи, че досегашните американски притежатели от семейство Глейзър са подготвени да продадат клуба.

Британският милиардер, който е измежду 100-те най-богати хора в света , имаше предпочитание да купи Манчестър Юнайтед още през лятото, само че тогава американците нямаха предпочитание да се разделят с 20-кратните първенци на Англия.

Ратклиф обаче ще е доста деликатен в договарянията, защото се чака семейство Глейзър да желае най-малко 5 милиарда английски лири , с цел да продадат контролния си пакет акции. Очаква се създателят на химическия колос „ Инеос “ да опита да смъкна цената.

За следващ път предприемачът има ползи в региона на футбола, откакто неотдавна изрази интерес и към закупуването на Челси, само че закъсня с отправянето на оферата и до договорка не се стигна. Понастоящем той е притежател на елитния френски Ница, само че не се чака да се наложи да продаде орлетата. Потенциален проблем би било само в случай че се стигне до среща сред Юнайтед и Ница в европейските шампионати, само че на този стадий това наподобява прекомерно малко евентуално. Швейцарският Лозана е различен от клубовете, притежавани от „ Инеос “, като компанията на Ратклиф влага още във Формула 1 и колоезденето.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР