Най-богатият човек в Украйна, Ринат Ахметов, обяви, че се оттегля

...
Най-богатият човек в Украйна, Ринат Ахметов, обяви, че се оттегля
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Украйна се оттегля от медийния бизнес

Най-богатият човек в Украйна, Ринат Ахметов, разгласи, че се отдръпва от медийния бизнес в страната и предава медийните си лицензи на страната, заяви компанията му, SCM.

Украинският предприемач Ринат Ахметов разгласи, че капиталовата му компания излиза от медийния бизнес, а медийната му група ще се откаже от всички лицензи за телевизионни и печатни медии в интерес на страната тази седмица.

" Взех насилственото решение да се откажа от медийния бизнес на моята капиталова компания SCM. Тази седмица " Медийна група Украйна " ще се откаже от всички лицензи за ефирна и сателитна телевизия на нашите канали и от лицензите ни за печатни медии в Украйна в интерес на страната ", съобщи Ахметов в изказване на уеб страницата на SCM.

Той изясни, че това решение се дължи на влизането в действие на закона " за олигарсите ".

" За повече от 20 години, от 2000 година насам, дружно с публицистите създадохме медиен холдинг, учреден на правилата на свободата на словото, истината и професионализма, състоящ се от 10 телевизионни канала, предавани по спътник, интернет запаси, печатни медии и съвременна индустриална медийна екосистема. Общият размер на вложенията в този медиен холдинг надвишава 1,5 милиарда щатски $ ", сподели Ахметов.

По-рано Върховната рада, по самодейност на Володимир Зеленски, одобри закон " за олигарсите ", съгласно който ще се вземат решения за признание на обещано лице за олигарх и ще се води специфичен указател на такива лица. Министърът на правораздаването на Украйна Денис Малиуска съобщи, че Игор Коломойски и петият президент на страната Петро Порошенко дават отговор на критериите за включване в регистъра на олигарсите.

Ринат Ахметов - притежател на най-големия цех за стомана в Украйна – „ Метинвест “, заяви, че бизнесът му е " разрушен " от 8-годишната война в източната част на Украйна.

Според списание „ Форбс “ чистата стойност на благосъстоянието на Ахметов през 2013 година доближава 15,4 милиарда $, а сега възлиза на към 3,9 милиарда $.

„ За нас войната избухна през 2014 година Изгубихме всичките си активи както в Крим, по този начин и във краткотрайно окупираната територия на Донбас. Загубихме бизнеса си, само че това ни направи по-твърди и по-силни. Определено ще ни би трябвало невиждана интернационална стратегия за възобновяване, План Маршал за Украйна. Вярвам, че всички ние ще възстановим една свободна, европейска, демократична и сполучлива Украйна след нашата победа в тази война ", сподели още милиардерът.

По-рано той се закани, че компанията му „ Метинвест “ в никакъв случай няма да работи под съветска окупация./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР