Най-богатият човек в Индия, Мукеш Амбани, взе контролния дял в

...
Най-богатият човек в Индия, Мукеш Амбани, взе контролния дял в
Коментари Харесай

Най-богатият индиец плати 98 млн. долара за дял в хотел в Ню Йорк

Най-богатият човек в Индия, Мукеш Амбани, взе контролния дял в Mandarin Oriental в Ню Йорк за малко над 98 млн. $. Конгломератът на милиардера, Reliance Industries, разгласи през уикенда придобиването на компанията майка на хотела – Columbus Centre Corporation, която е основана на Каймановите острови и е следена от Инвестиционната корпорация на Дубай. Това сдружение индиректно държи 73,4% от парцела, съобщи CNN.

Инвестиционната корпорация на Дубай, която е част от държавното управление на Дубай, пое ръководството на постройката през 2015 година. Очаква се договорката да бъде финализирана до края на месец март. Reliance възнамерява да придобие и останалия дял, в случай че другите притежатели на хотела също изберат да продадат акциите си. Годишният отчет на Mandarin Oriental Hotel Group, чиято централа е в Хонконг, демонстрира, че групата към момента държи 25% от хотела.

Цената от 98,2 млн. $ съставлява забележителна отстъпка – отчет на акционерите от Mandarin Oriental от 2007 година разкрива, че парцелът е оценен на 340 млн. $.

Подобно на множеството хотели, и Mandarin Oriental бе мощно обиден от пандемията. В документи до борсата в събота Reliance заяви, че хотелът в Ню Йорк е спечелил едвам 15 млн. $ през цялата 2020-а, в съпоставяне със 115 млн. $ през 2018-а.

Притежаваният от Амбани конгломерат Reliance е по-известен с бизнеса си в региона на енергетиката, търговията на дребно и технологиите, само че в подадената през уикенда документи уточни, че желае да добави и първокласни парцели от Индия, Обединеното кралство и други страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР