Най-богатият човек на планетата, милиардерът Илон Мъск, отново разбуни духовете

...
Най-богатият човек на планетата, милиардерът Илон Мъск, отново разбуни духовете
Коментари Харесай

Мъск отново се пошегува в Туитър. Обяви, че купува Манчестър Юнайтед

Най-богатият човек на планетата, милиардерът Илон Мъск, още веднъж разбуни духовете с обява в обществената мрежа Туитър. Той написа, че ще купи британския футболен клуб " Манчестър Юнайтед ". Това в началото зарадва част от почитателите на тима, които недоволстват против сегашните притежатели – американската фамилия Глейзър, поради неприятните резултати на клуба.

Няколко часа по-късно обаче очакванията на почитателите бяха попарени от самия Мъск. Той написа още веднъж в Туитър, че се е пошегувал. " Не, това е смешка, която върви в Туитър от дълго време. Няма да закупувам никакви спортни тимове ", отговори Мъск на консуматор, който го попита дали е сериозен в желанията си. След това добави, че в случай че въпреки всичко купи в миналото някакъв тим, ще е тъкмо " Юнайтед ", който харесвал като дете.

А мотивът за шегата е, че откакто се отхвърли да купува Туитър, почитатели на британския клуб го призоваваха да даде част от парите, с цел да придобие " Манчестър Юнайтед ", да възроди тима и да се хвали за това в Туитър.

Преди време притежателят на " Тесла " (Tesla) и " Спейс Екс " (SpaceX) разгласи в обичаната си обществена мрежа, че ще я купи. За разлика от шегата с " Манчестър Юнайтед " той в действителност стартира договаряния за придобиването на Туитър за 44 милиарда $. Наскоро обаче съобщи, че се поради нарушавания на съглашението за придобиване на обществената мрежа.

Първият туит на Мъск, в който споделя, че купува тима, събра над 500 000 лайкове за 6 часа. След като милиардерът разгласи, че в действителност се майтапи, беше подложен на критика от сметки на фенклубове на " Юнайтед ". Част от мненията бяха, че това е туит от човек, който " не постоянно мисли два пъти преди да напише нещо ".

След първия пост на Мъск акциите на " Юнайтед " набъбнаха с 2.5% при започване на дневната търговия.

Най-богатият човек на света и преди е пускал сходни изявления. " Ще купя " Кока-Кола ", с цел да върна кокаина в нея ", написа той през април. В сряда той уточниу, че и този пост, сходно на туита за " Юнайтед ", е бил смешка.

Туитовете на Мъск за евентуални покупко-продажби му сътвориха проблеми с американските регулатори. През 2018 година той написа в мрежата, че е обезпечил финансиране от 72 милиарда $ за изтеглянето на " Тесла " от борсата и превръщането ѝ в частна компания. Въпреки това не направи оферта на акционерите за назад изкупуване на акциите. Това докара до следствие за борсова машинация против Мъск и той и " Тесла " трябваше да платят по 20 млн. $ санкции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР