Най-богатите хора в Китай са спечелили рекордните 1,5 трилиона долара

...
Най-богатите хора в Китай са спечелили рекордните 1,5 трилиона долара
Коментари Харесай

Най-богатите в Китай са спечелили 1,5 трилиона долара през 2020 г.

Най-богатите хора в Китай са спечелили рекордните 1,5 трилиона $ през 2020 година, което е повече от последните пет години, взети дружно, тъй като електронната търговия и игрите процъфтяват по време на блокирането на пандемията.
Допълнително 257 души също се причислиха към клуба на милиардерите във втората по мощ стопанска система в света до август, след две години стесняване на участието в клуба, съгласно отчета Hurun Research.
 Китайската стопанска система продължава да набира скорост Китайската стопанска система продължава да набира скорост
Китайската стопанска система регистрира напредък от 4,9% сред юли и септември в съпоставяне със същото тримесечие на предходната година. Ръстът обаче е...
Към момента в страната има общо 878 милиардери. От началото на годината Съединени американски щати имаха 626 „ отличници “ по приходи, съгласно Hurun в световния лист през февруари.
Докладът открива, че през август има към 2000 лица с чиста стойност по над 2 милиарда юана (300 милиона долара), което им дава обща чиста стойност от 4 трилиона $.
Джак Ма, създател на титана за електронна търговия Alibaba, още веднъж оглави листата, откакто благосъстоянието му набъбна с големите 45% до 58,8 милиарда $, защото компаниите за онлайн извършване на покупки означиха скок в бизнеса заради това, че хората бяха затворени в закрити пространства в продължение на месеци по време на строги заключвания, с цел да бъде лимитирано разпространението на ковид.
Следва Пони Ма (57,4 милиарда долара), началник и притежател на най-големият конгломерат за вложения, игри и развлечения в света WeChat Tencent, който направи спомагателни 50 %, макар опасенията по отношение на вероятностите на компанията му за Съединени американски щати, откакто тя беше застрашена със забрани поради опасенията за национална сигурност.
 Кризата с ковид усили съществено благосъстоянието на немски милиардери Кризата с ковид усили съществено благосъстоянието на немски милиардери
„ Клубът на супербогаташите в Германия “ е нараснал членовете си по време на корона-пандемията и благосъстоянието им е доста...
66-годишният член на листата за първи път Жонг Шаншан, най-известен със своята марка бутилирана вода Nongfu, излетя на трето място с 53,7 милиарда $ през септември, се показва в отчета.
„ Светът в никакъв случай не е виждал толкоз доста благосъстояния, основани единствено за една година “, съобщи в изказване основният откривател на Hurun Report Рупърт Хогеверф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР