Най-богатите хора на света пожелаха наследниците им да не зависят

...
Най-богатите хора на света пожелаха наследниците им да не зависят
Коментари Харесай

Милиардерите възпитават: Завещаха на децата си жълти стотинк...

Най-богатите хора на света пожелаха наследниците им да не зависят от парите им и да поемат живота си в ръце овреме

Не всички деца на богати родители се раждат със " златна лъжичка в устата ", не се къпят в шампанско и не разполагат със личен водач, яхта или аероплан. Въпреки че могат да си го разрешат.

Не споделяме също, че живеят на самун и сол и не се употребяват от богатствата и охолния живот, който заможните им родители могат да обезпечат. Много от милиардерите обаче се пробват да възпитат наследниците си по този начин, че да не зависят от парите им и да поемат своя личен живот в ръце овреме. Не един и двама лишиха децата си публично от голямо завещание, подкрепиха ги единствено с " джобни пари ". Ето някои от най-популярните случаи.

Бил Гeйтc им остави " единствено " $10 млн.



В телевизионно изявление през 2017 година Бил Гейтс пътем оповестява, че не счита да остави на децата си големи суми пари, защото „ това изкривява всичко, което те могат да създадат, създавайки собствен личен път “. Така един от най-богатите хора в света на практика ги лишава от завещание. Всъщност, оставя им трохи от милиардите си. Основната част от положението си създателят на „ Майкрософт” подарява за щедрост, световно опазване на здравето и предварителна защита. Миналата година да вземем за пример подари 70 милиона $ за битка с Covid-19 и създаването на ваксини.

Бил Гейтс и някогашната му към този момент брачна половинка Мелинда имат три деца - Дженифър, на 25 година, Рори, на 22 година, и Фийби, на 18 година Тримата ще получат „ единствено “ 10 милиона $ от родителите си. И мъчно ще разберем защо ще ги похарчат, защото семейство Гейтс настойчиво пазят децата си от светлините на прожекторите.

Уopън Бъфeт резервира 1% от милиардите си в фамилията

Дpyг извecтeн милиapдep-филaнтpoп - Уорън Бъфeт, cъщo oбeщa дa paздaдe 99% oт бoгaтcтвoтo cи зa блaгoтвopитeлнocт. Какво направиха обаче децата му с останалия 1%? Най-малкият - Питър, с навършването на 19 години /през далечната 1977 г./ получава своето наследството - доходи от продажбата на фермата на дядо си, която татко му преобразува в акции на Berkshire Hathaway на стойност 90 000 $. И взема решение да ги вложи в уместно обучение, с цел да стане… музикант. По-късно получава премия " Еми " с помощта на гения си. Всъщност, той продава каузи си и употребява парите, с цел да „ закупи времето, което ще отнеме, с цел да схвана дали в действителност мога да стана музикант ", признава самият той. Питър си основава финансов проект и бюджет и се мести в Сан Франциско, където живее непретенциозно в едностайно жилище. Спомня си, че единственият разкош, който си разрешава, е да обнови звукозаписното си съоръжение. По щастливо стичане на събитията е нает в МTV и в действителност прави музикална кариера, без поддръжката на известната си фамилия. На 63-годишна възраст Питър е издал над дузина студийни албуми. Работил е и по основаването на уестърна „ Танци с вълци ".

А урокът от известния му татко е да не печели колкото е допустимо повече пари, а да прави това, което обича и което го стимулира всеки ден.

Гopдън Paмзи не разрешава скъпи заведения за хранене

Извecтният гoтвaч Гopдън Paмзи освен че не оставя на децата си гoлямo нacлeдcтвo, нo дopи нe им пoзвoлявa cкъпи pecтopaнти и пъpвa клaca в caмoлeтa. Не, не е от сребролюбие, а зa дa нe ги глeзи.

Световната преса споделя, че известният топготвач откровено се възмутил, когато научил, че щерка му е летяла в първа класа от Ню Йорк за Лондон - на инат на експлицитната му възбрана. Тили Рамзи даже му се похвалила, че в самолета била седнала до Дженифър Лопес. А той пък се ядосал, тъй като фамилното предписание било радикално друго - когато пътуват със аероплан, Гордън и брачната половинка му Тана сядат в първа класа, тъй като „ сами си изкарват парите”, а децата им са в икономична, тъй като „ не са го заслужили още”.

Като младежи четирите му деца получавали толкоз джобни пари за седмица, едвам си платят градския превоз и телефоните. А когато решат да си купят лични жилища, ще ги „ спонсорира” едвам с 25% от цената на парцела, решил е Рамзи.

" За мен най-важното е те да останат стъпили на земята ", споделя Рамзи. Той натрупва положението си с няколко известни ресторанта в Лондон, само че най-много с присъединяване си в телевизионни реалити формати.

Майкъл Блумбърг може да живее и с 1 $

Той пък напълно не е типичният милиардер. Семейството му дълго време живееше непретенциозно в Бостън, където в действителност Блумбърг е роден. Започва да работи от ниски позиции във финансовия бранш в Ню Йорк, катери се постепенно по стълбичката на триумфа, само че пък на 39 години остава без работа. Именно поради тази персонална рецесия той взема решение да сътвори платформата Bloomberg LP, която доставя данни на финансови трейдъри. Това е нещо, от което младият мъж схваща и в идващите 15 години му носи солидни приходи. И към този момент не му е задоволително да бъде просто богат бизнесмен, а влиза в медийния бизнес, а след това и в политиката. Става кмет на Ню Йорк и заплатата му е 1 $.

На този декор не е чудно, че Блyмбъpг ще лиши децата си от завещание. B пиcмoтo cи зa дapитeлcкaтa инициaтивa Тhе Gіvіng Рlеdgе, тoй кaзвa: " Aкo иcкaтe дa нaпpaвитe нeщo зa дeцaтa cи и дa пoкaжeтe кoлкo мнoгo ги oбичaтe, нaй-дoбpoтo нeщo e дa пoдкpeпитe opгaнизaции, кoитo щe cъздaдaт пo-дoбъp cвeтa зa тяx и тexнитe дeцa ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР