Най-безполезния продукт от магазина, който никога не трябва да купувате.

...
Най-безполезния продукт от магазина, който никога не трябва да купувате.
Коментари Харесай

Най-безполезният продукт от магазина, който никога не трябва да купувате

Най-безполезния артикул от магазина, който в никакъв случай не би трябвало да купувате. Колкото повече научаваме за ултрапреработените храни, толкоз повече осъзнаваме какъв брой нездравословни са те за цялостното ни здраве. Според Американската здравна асоциация постоянната консумация на ултра-преработени храни може да усили възможностите ви за развиване на болести като сърдечни болести и деменция.

Най-безполезният артикул от магазина, който в никакъв случай не би трябвало да купувате

Какво е значимо да знаете

Джинан Банна, регистриран диетолог и професор по диететика в Хавайския университет, сподели, че ултра-преработените храни нормално са с високо наличие на захар и сол и са направени със съставки, които нормално не намираме в нашите кухни.

Ако Бъни трябваше да избере ултрапреработената храна №1, тя би избягвала известната бърза храна. Това са инстантни супи, които нормално се продават в пакетчета.

Коя храна е доста нездравословна

Инстантните супи, които нормално съдържат юфка и аромати, нормално са с високо наличие на натрий и наситени мазнини, споделя Бана. Освен това нормално са с ниско наличие на фибри.

„ Това е доста нездравословна храна “, сподели специалистът.

Храните с високо наличие на натрий или наситени мазнини могат да допринесат за хронични болести като сърдечни болести.

„ Разбира се, че имаме потребност от малко натрий, тъй че приказваме за несъразмерна консумация като проблем. Ако предпочитате инстантната чорба, помислете дали да изберете консервирана чорба с ниско наличие на натрий, зеленчуци и бобови растения “, сподели тя.

Най-безполезният артикул от магазина, който в никакъв случай не би трябвало да купувате

Когато става въпрос за натрий и наситени мазнини, добър метод да разберете дали даден артикул е с ниско или високо наличие на тези хранителни субстанции е да употребявате правилото 5/20.

Така че можете да погледнете дневната стойност и в случай че дневната стойност е 5% или по-малко, можете да считате, че това е невисок източник на това хранително вещество.

Ако 20% или повече, това демонстрира, че няма доста в него.

Можете също по този начин да извършите своя лична чорба вкъщи, която нормално е с доста по-ниско наличие на натрий, а също по този начин можете да добавите обичаните си зеленчуци и фасул за фибри.

Освен това не се тормозете, в случай че употребявате инстантна чорба доста рядко, тъй като умерената консумация е в основата на всичко.

Източник – CNBC /Превод:SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР