Най-бедните пенсионери ще получават социална добавка, за да достигнат линията

...
Най-бедните пенсионери ще получават социална добавка, за да достигнат линията
Коментари Харесай

БОМБА! Асен Василев с неочаквано предложение за най-бедните пенсионери. Ето какво ще получат

Най-бедните пенсионери ще получават обществена добавка, с цел да доближат линията на беднотия. Това може да се случи през 2024 година заяви финансовия министър Асен Василев на тристранката.
Той изясни, че през тази година се следва класическото швейцарско предписание, което подвигна пенсиите с 12%. Така минималната пенсия за стаж и възраст стана 523,04 лева и тя мина с към 18 лева линията на беднотия (504 лева.).
Василев напомни, че от Национална агенция за приходите събират цялата информация от всички ведомства в системата си и до края на годината се очаквало да има цялостен набор от данни, които щели да разрешат един по-деферинциран метод.
От 1 януари 2024 година бизнесът ще заплаща единствено първите два дни от болничните. Сега първите 3 дни се покриват от работодателя в размер 70% от дневното брутно заплащане. Условието е да са плащани социалноосигурителни вноски за предходните 18 месеца. След 3-ия ден стават 80% и се поема от страната.
Минималната заплата остава 780 лева, само че минималните осигуровки се подвигат от 1 август със 70 лева и по този метод също ще бъдат 780 лева Толкова ще е и втората година от майчинството.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР