Навярно не знаете какво е общото между Ричард Брансън и

...
Навярно не знаете какво е общото между Ричард Брансън и
Коментари Харесай

5-ма милиардери, които не са завършили гимназия


Навярно не знаете какво е общото сред Ричард Брансън и рапърът Джей Зи. Всъщност имат две общи неща: и двамата са извънредно сполучливи милиардери и двамата не са приключили гимназия.

Двамата не са единствените милиардери, които нямат тапия за приблизително обучение. Докато доста видни през днешния ден богаташи стават милиардери, изключително софтуерни титани като Марк Зукърбърг и Бил Гейтс, нормално е напусналите гимназията по-рядко съумяват да се вместят измежду редиците на най-богатите хора в света. Но въпреки всичко се случва понякога.

Ето петима от най-известните милиардери, които също са напуснали гимназия.

Джоу Кунфей - най-богатата жена за 2018 година, която сама е натрупала положение напуща гимназията на 16 годишна възраст, с цел да работи във фабрика за лещи.

Тя върви на уроци за счетоводители и икономисва близо 20 000 хонконгски $ (около 2500 долара) и в последна сметка отворя лична компания, известна в този момент като Lens Technology, ръководена от нея и членовете на фамилията ѝ.

Сега тя е основен изпълнителен шеф на Lens Technology, която създава стъкла за марки като Apple, Samsung и Tesla. През 2015 година компанията стана обществена и делът на Джоу в бизнеса беше на стойност 7,2 милиарда $.

Тя е споделяла, е е срещала доста компликации и неуспехи като бизнесмен, само че съгласно нея ключът към триумфа е да бъдеш твърдоглав, изключително в най-трудните моменти.

Още един милиардер в клуба на тези без тапия е испанецът Амансио Ортега. Той напуща напуска учебно заведение на 14, с цел да стартира да извършва поръчки за локалните търговци.

Години по-късно Ортега основава комерсиалната верига Zara в родната си Испания. Оттогава компанията се уголемява в международен мащаб. Днес той е вторият най-богат човек в Европа (след единствено ръководителя и основен изпълнителен шеф на LVMH Бернар Арно), със зашеметяващата стойност от 70,4 милиарда $.

Няма по какъв начин да пропуснем и Франсоа Пино, който е създател на първокласната група Kering. Пино напуща напуска учебно заведение, когато е на 11 години, с цел да работи в дърводобивната фабрика на татко си.

Според Forbes Пино се е отказал от учебно заведение, тъй като връстниците му са се подигравали на неговия " безпаричен генезис ". Днес той има чиста стойност от 33,2 милиарда $, съгласно калкулации на Forbes.

Известният рапър Джей Зи също не дава страховит образец като напуща гимназия за професионално и техническо обучение на Джордж Уестингхаус, която посещава.

Джей Зи стана първият милиардер в хип-хопа през юни 2019 година Според Forbes, сега има положение от към 1 милиард $. Състоянието му идва от дяловете му в разнообразни марки алкохол, изкуство, недвижими парцели и в компании като Uber.

Въпреки че съумя да реализира голям триумф откакто напусна гимназията, рапърът предизвиква хората да одобряват съществено образованието си.

Британският милиардер и притежател на галактическата компания Virgin Orbit Ричард Брансън напуща гимназията, когато е единствено на 16 години.

Малко откакто напуща учебно заведение Брансън основава първия си бизнес - той се занимава със студентско списание и в последна сметка основава звукозаписна компания, която по-късно става музикален лейбъл Virgin Records.

Космическата компания на Брансън обаче Virgin Orbit колабира единствено 15 месеца, откакто стана обществена с пазарна оценка от $3,7 милиарда. Корпорацията подаде документи за оповестяване в неплатежоспособност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР