Навсякъде има пътища, които са по-опасни от останалите и на

...
Навсякъде има пътища, които са по-опасни от останалите и на
Коментари Харесай

Waze ще ни предупреждава за опасни пътища

Навсякъде има пътища, които са по-опасни от останалите и на тях има повече произшествия и произшествия от нормалното. Причините за това може да са най-различни, само че фактът е един – те са по-рискови и водачите би трябвало да карат по тях с нараснало внимание.

Сета известното приложение Waze ще предизвестява, когато водачът минава по подобен път, оповестява How-to Geek. Waze и сега разполага с огромна база данни от генерирана от потребителите информация за обстановката по пътищата и ще я употребява и за новата функционалност.

Приложението автоматизирано ще извежда предизвестие към водача, че кара по път, който има „ история “ с повече произшествия. Това предизвестие ще излиза единствено при покриване на избрани критерии. Изкуствен разсъдък ще оказва помощ за анализирането на данните и определянето на това кои пътища са рискови.

Освен това приложението няма да издава това предизвестие, в случай че потребителят постоянно пътува по този път. Тогава може да му напомни единствено един път.

Предупреждението ще е както образно на екрана на телефона, по този начин и с глас. Компанията споделя, че се е пробвала да откри баланс, тъй че да притегли вниманието на водача, само че и да не го стряска или тормози. Целта е просто да се увеличи вниманието до момента в който кара по рисковия път.

Функцията към този момент е добавена към последната версия на Wave. Тя е налична за Android и iOS, като последователно ще бъде задействана за всички консуматори.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР