Навръх Гергьовден почина бургаският писател и фантастолог Атанас Славов.Той си

...
Навръх Гергьовден почина бургаският писател и фантастолог Атанас Славов.Той си
Коментари Харесай

Почина писателят Атанас Славов

Навръх Гергьовден умря бургаският публицист и фантастолог Атанас Славов.

Той си отиде от инсулт два месеца преди да навърши 75-годишна възраст. За кончината му оповестиха негови сътрудници, написа

Атанас Славов е умрял в София, където живееше от години.

„ Отиде си писателят, издателят, общественикът, мислителят, радетелят и моторът на фантастичните изкуства в България, индивидът, на който смисълът на живота бе да движи и поддържа българската фантастика. Той си отпътува, само че това което остави след себе си като персона и създател остава! Светла му памет! “, написа шефът на Арт Център „ Компас “ Емануил Арнаудов.

"Беше един от малцината, при които духът в действителност надделяваше материята. Светла му памет! ", показа фантастът Янчо Чолаков във Facebook.

Атанас Славов е роден на 29 юли 1947 година в Бургас. Той е първият ръководител на Дружеството на българските фантасти "Тера фантастика ", основано и дълги години позиционирано в морския град.

Публикува разкази и романа „ Психопрограмираният “. Негови разкази са превеждани и издавани на немски, съветски и британски език. Въпреки че, по лични самопризнания, не обича литературознанието, е разгласил над 40 публикации по фантастология. Най-значимите от тях са показани в библиографията.

Изявява се като художник-фантаст. Има две любителски изложения на компютърни графики, в които употребява лична технология, учредена на фракталната математика. Съставител е на три албума на клубни графици и живописци: „ Клубове прогностика и фантастика “ (1980); „ Млади художници-фантасти “ (1981); „ Образите на фантастиката “ (2006). Междувременно е работил като сондьор, механик по кислородни съоръжения, строител, публицист, мебелист, логик и др.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР