Навръх една от най-славните дати в историята на футбола ни

...
Навръх една от най-славните дати в историята на футбола ни
Коментари Харесай

Бербатов дебютира в индийската Суперлига


Навръх една от най-славните дати в историята на футбола ни - 17 ноември, последната останала огромна родна звезда Димитър Бербатов дебютира публично в индийския футбол с нулево реми на неговия Керала Бластърс против първенеца Атлетико де Колката в мач от първия кръг на шампионата.

Нашият голмайстор игра цялостни 90 минути и в края си създаде голово състояние, само че не съумя да осъществя. Двубоят се излъчи в ефира на Mtel Sport 2.

Първото полувреме предложи относително равностойна игра с повече рискове пред вратата на домакините. Вратарят на “жълтите ” Рачубка сподели класа в 13-ата минута, когато избави очи в очи с нападател на гостите. В 20-ата стражът на Керала още веднъж се намеси след шут от отдалеченост на Куки. В 28-ата подаването беше ориентирано към Бербатов, само че вратарят на Колката излезе разчетено и игра с топката.

В края на полувремето домакините натиснаха. В 43-ата топката беше центрирана към Бербатов, само че българинът не стигна до нея, откакто вратарят скочи по-високо и мазета. След почивката Бербатов се върна по-назад и влезе в ролята на уредник на играта. Гостуващият отбор, воден от Теди Шерингам, беше натиснат и при започване на втората част. В 50-ата минута стражът на АТК се намеси след рисков удар.

След мощния домашен старт на втората част отборът на Колката заигра по-активно. В рамките на няколко минути гостите първо удариха греда и не можа да създадат добавка, а по-късно нападател на АТК изпусна страховит късмет от пет метра. В 91-ата се откри късмет пред българина.

Бербо се пласира най-добре при корнер, само че ударът му с глава не беше задоволително мощен и вратарят се оправи. За състезател на мача беше определен сръбският централен бранител на домакините Неманя Лакич Пешич.

91` Ohhhhhhhhh! So close! Berbatov`s headed effort beats everyone except the goalkeeper!
KER 0-0 KOL#KeralaBlasters #KERKOL #KBFC #IniKaliMaarum #LetsFootball
— Kerala Blasters FC (@KeralaBlasters) November 17, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР