Навръх един от най-големите летни празници Петров ден – електронната

...
Навръх един от най-големите летни празници Петров ден – електронната
Коментари Харесай

Кметът на Община Созопол дари на ОДМВР – Бургас дрегер, улавящ шест забранени вещества

Навръх един от най-големите летни празници Петров ден – електронната система Dräger DrugTest 5000, улавяща съществуването на шест наркотични субстанции в човешкия организъм, бе дарена от кмета на Община Созопол Панайот Рейзи на ОДМВР – Бургас за потребностите на Районното ръководство в крайморския град.

Дарението бе признато персонално от Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, като на церемонията участваха зам.- кметът на Община Созопол – госпожа Катя Стоянова, Председателят на Общински съвет – Созопол – госпожа Красимира Германова и локалните общински съветници.

Електронният анализатор бе закупен от Община Созопол, с цел да поддържа полицейските чиновници от крайморския район при инспекция на водачите на транспортни средства за приложимост на опиати, като по този метод се стигне до ограничение на рисковите пътни обстановки и попречване на възможни тежки пътни катастрофи.

Модерният дрегер DrugTest 5000 улавя съществуването на шест неразрешени субстанции в организма на човек, използвани преди той да бъде тестван. Анализаторът се състои от два съществени съставния елемент: Dräger DrugTest 5000 Test Kits и Dräger DrugTest 5000 Analyzer. Системата е средство за бърз и прецизен разбор на слюнчени проби например за съществуване на амфетамини, така наречен дизайнерски амфетамини, опиати, кокаин и техните метаболити, бензодиазепини, канабиноиди или метадон.

С тегло по-малко от 4,5 кг. този оптико-електронен уред прави благонадежден и прецизен разбор на съдържащата се в Test Kit проба в рамките единствено на няколко минути. Разполага с осветлен, комфортен и ръководен от менюто екран, който се разчита елементарно даже и под дребен ъгъл. Показанията на цветния екран могат когато и да е да бъдат определени на един от петте авансово конфигурирани езика.

Анализаторът Dräger DrugTest 5000 се обслужва елементарно единствено с три бутона и може да бъде обвързван с разнообразни устройства за обработка и запис на данни като компютър, принтер или баркод-четец. Преди всяко премерване апаратът прави автотест за инспекция на положението на температурните сензори, оптичната система както и общата функционалност на апарата.

По предложение на кмета на Община Созопол – Панайот Рейзи, подкрепено от общинските съветници, локалното полицейско ръководство към този момент разполага със специфичното техническото средство, с което чиновниците на реда безусловно след броени дни ще стартират да си служат. Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов благодари за опцията да е част от дарителската гала, като посочи, че сходен жест – закупуването и даването на актуалния електронен анализатор е образец за партньорстки взаимоотношения сред държавна институция и общински управляващи в лицето на общинския съвет и общинската администрация в Созопол.

Той добави, че една такава помощ, каквато оказва крайморската община със закупуването на Dräger DrugTest 5000 е неоценима, защото главната задача на служителите на реда е да работят за публичния интерес, и посредством потреблението на профилирания дрегер ще се случи тъкмо това.

Дрегерът бе предаден на Началникът на Районно ръководство – Приморско -главен контрольор Милен Гайдарджиев, който от своя страна благодари и се ангажира с гарантиране спокойствието и сигурността на жителите и почиващите в Сазополски район.
 5555  4444  3333  2222
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР