“Навръх Деня на детето (1 юни) предстои официалното откриване на

...
“Навръх Деня на детето (1 юни) предстои официалното откриване на
Коментари Харесай

Предозиране: ДБ се хвалят със 150 допълнителни места в детска градина с общо 150 места

“Навръх Деня на детето (1 юни) следва формалното разкриване на разширената 192-а детска градина “Лозичка ” в “Лозенец ”. Разширението, което е с размерите на една нормална детска градина, е за 6 групи (около 150 деца).

“Разширението е първото от плануваните три разширения на детски градини в “Лозенец ”. Много съм благополучен, че успяхме да се оправим извънредно къси периоди и да осигурим по този начин нужните за региона спомагателни места ”, съобщи районният кмет Константин Павлов. ”

Това се оповестява в публично прессъобщение на Демократична България, разпратено до медиите. Публикувано в БНР през вчерашния ден в 13:07 часа.

Прессъобщението на Демократична България е извънредно подвеждащо по няколко аргументи: Детска градина “Лозичка ” се намира на улица “Розова котловина 12А ” е надстроена с един етаж за една детска група, като възложител е кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Фактологията е записана в Удостоверението за въвеждане в употреба, разпоредена при започване на месец май тази година. Но това не е упоменато по никакъв метод в прессъобщението.

Защо от “Демократична България ” настояват, че става въпрос надали не за цяла нова детска градина за 6 групи-след като в документите на обекта е категорично посочено, че става въпрос за надстройка на един етаж за ЕДНА детска група. Наша инспекция сподели, че след разширението детска градина “Лозичка ” ще може да одобри общо 150 деца, а не в допълнение 150 деца-както оповестяват от Демократична България.

Въпросната детска градина, която е разширена, е издигната преди повече от половин век-и Демократична България нямат никаква заслуга за това.

Опитват ли се от Демократична България манипулират в своя изгода обстоятелствата на гърба на децата в София, с цел да получат политически дивиденти на локалните избори тази година? Какви персонални заслуги имат Демократична България за развиването на София и на кварталите, които ръководят в последните 4 години? Освен, че се подиграха с над 100 000 поданици на регион “Красно село ”…

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР