Как да подкрепим жертвите на бурята Даниел в Либия

...
Наводненията, причинени от бурята Даниел, която опустоши източна Либия, убиха
Коментари Харесай

Наводненията, причинени от бурята Даниел, която опустоши източна Либия, убиха най-малко 6000 души и разселиха около 30 000. Все още не са известни съдбите на близо 10 000 души.

Бурята удари градовете Байда, Бенгази, ал-Мардж и Суза в неделя и понеделник. Но пристанищният град Дерна пострада най-много, след като два язовира се спукаха нагоре по течението, изпускайки огромни количества вода, които разкъсаха града.

Телата все още се изваждат и спасителните екипи се борят дори за достъп до Дерна и други градове, откъснати от щетите от бурята. Външна помощ започна да достига до Дерна едва във вторник, повече от 36 часа след удара на бедствието.

Ето някои от организациите, които събират дарения за подпомагане на оцелелите и за реагиране при извънредни ситуации:

Международна федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК)

МФЧК отправи спешен призив за 10 милиона швейцарски франка (повече от 11,1 милиона долара) за увеличаване на усилията на Либийския червен полумесец за предоставяне на незабавна помощ на хората в наводнените райони и подкрепа на спасителните усилия.

Даренията са възможни чрез неговия уебсайт.

Международен медицински корпус

Организацията с история на работа в Либия отговаря на непосредствени нужди като подслон, мобилни здравни услуги и консумативи за вода, канализация и хигиена, като оценява и дългосрочните нужди.

Работи с Министерството на здравеопазването и местни партньори, за да координира своите усилия.

Даренията са възможни чрез неговия уебсайт.

Ислямска помощ

Ислямска помощ работи с местни партньори за доставка на храна, одеяла, матраци и друга жизненоважна помощ и вече е отделила първоначални 100 000 британски лири (около 124 677 долара) за предоставяне на спешна помощ.

Ислямска помощ отправи апел за подпомагане на семейства, засегнати от бедствие.

УНИЦЕФ

УНИЦЕФ, Международният фонд на ООН за спешна помощ за децата, е на място в Либия и е доставил медицински консумативи за 10 000 души, хигиенни комплекти за 1100 и дрехи за 500 деца.

Тук могат да се правят дарения.

Световна продоволствена програма на ООН (WFP)

Досега WFP доставя хранителна помощ на 5000 семейства.

Разпределенията се извършват в 16 места в Либия на разселени семейства. Хранителните кошници за всяко семейство включват ориз, тестени изделия, пшенично брашно, захар, бял боб, доматено пюре и олио.

Даренията са възможни през уебсайта на агенцията.


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР