Наводненията, предизвикани от мусоните в Индия, са отнели живота най-малко

...
Наводненията, предизвикани от мусоните в Индия, са отнели живота най-малко
Коментари Харесай

Мусоните в Индия отнеха живота на близо 100 души

Наводненията, провокирани от мусоните в Индия, са лишили живота минимум на 100 души, а стотици хиляди бяха незабавно евакуирани, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на управляващите.

В щата Керала, в южната част на страната, където дъждовете се чака да се усилят през идните дни, държавното управление разпореди на армията да изпрати елементи в помощ на популацията и за снабдяването на селата по въздух.

Най-малко 48 души са починали от четвъртък при наводненията в Керала - туристически регион, чиито плажове и хотелски комплекси са посещавани интензивно от чужденци. В прилежащия щат Карнатака жертвите на наводненията са минимум 24, а девет души се водят за безследно изчезнали.

В Западна Индия, щатите Махаращра и Гуджарат също са съществено наранени от проливните дъждове. В Махаращра са починали минимум 27 души, а доста значими пътища са прекратени, оповестиха локални медии. В Гуджарат осем индивида са станали жертва на произшествия, провокирани от бурите в огромните градове Ахмедабад и Надиад. В Керала близо 120 000 души са били незабавно евакуирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР