Наводненията и свлачищата, причинени от проливните дъждове, причиниха смъртта на

...
Наводненията и свлачищата, причинени от проливните дъждове, причиниха смъртта на
Коментари Харесай

Бурята Налгае на Филипините отне 50 живота, десетки са в неизвестност


Наводненията и свлачищата, породени от проливните дъждове, предизвикаха гибелта на минимум 50 души във Филипините, оповестиха формалните управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

В съществено потърпевшите южни елементи на страната 60 индивида са в неопределеност, евентуално затрупани под огромно кално свлачище.

Най-малко 42 души са били отнесени от бурните приливни талази и са се удавили или са били ударени от парчета в калните свлачища, засегнали три града в провинция Магинданао в четвъртък, оповестява локален формален представител.

Правителствената организация за реакция при бедствия заяви за осем други жертви на тропическата стихия във филипинската провинция Камаринес сур. 

Десетки къщи в племенно населено място в Магинданао са били заровени под кално свлачище като минимум 60 поданици са в неопределеност. 

По думи на управляващите, тежка техника и спомагателен брой служащи ще бъдат изпратени на място, с цел да продължат издирвателната интервенция. Пътят към крайбрежното населено място е отворен. 

Необичайно мощните дъждове принудиха филипинската брегова защита да спре морския превоз в миг, когато милиони поданици на преобладаващо католическата страна се готвеха да пътуват за Деня на Вси светии за удостояване на умряли близки и фамилни събирания.

Тропическата стихия Налгае се придвижва на северозапад в посока на гъстонаселената филипинска столица Манила. Досега тя е предизвикала евакуацията на повече от 158 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР