Наводнения в Либия: Скърбящи семейства продължават да търсят близки въпреки 72-часовия прозорец за намиране на пропуски на оцелели

...
Адил направи погребение за сестра си, брат си и техните
Коментари Харесай

Адил направи погребение за сестра си, брат си и техните деца. Девет членове на семейството му.

Той казва, че се е обаждал по видео с брат си, който се справял с наводненията от интензивния дъжд на бурята Даниел. Обажданията спряха, когато язовирът експлозивно се срути.

„Само ако можехме да ги заровим и да отхвърлим всяко съмнение“, казва Адил, гледайки от страната на скалата към заравненото място, където някога се е издигала сградата на сестра му .

„Отидохме на мястото и потърсихме, но не можахме да намерим нищо освен пясък.“

Какво се случи в „язовира на смъртта“ на Дерна?

Обратно в неговата всекидневна, неговата тийнейджърският син Мохамед гледа празно в далечината от дивана. Попитах го как се чувства и той каза, че няма думи. Баща му му казва да се държи здраво, но не след дълго собствените му сълзи потекоха. Телевизорът, който звучи на стената, е заседнал на новините, както във всяка къща в Дерна, в която сме били.

„Децата ни изпитват нощни страхове. Те се мятат насам-натам, докато спят. Трябва да ги държим през нощта", каза неговият съсед Сима Ал Хаси.

За 10-годишната Рахма кошмарите няма да спрат. Тя не може да проумее на какво е станала свидетел на семейния си празник. Леля й и тримата й братовчеди са убити. Откриха само телата на двете млади момичета.

Наводнения в Либия: Градът е пометен

„Не мога да повярвам. Дойдох в Дерна за сватбата на чичо ми и това голямо бедствие просто започна да се случва,“ казва Рахма, гласът й се чупи.

Майка й Ислам каза, че е говорила със сестра си до края.

„Тя ми звънеше цяла нощ, защото живееше близо до язовира стена. Тя каза, че наводнението от дъжда я е хванало в капан на последния етаж на нейната сграда", каза тя.

"След като язовирът се взриви, тя спря да се обажда."

Жителите на Дерна в ' пълен шок'

Прочетете повече:
Огромен пакет с помощ, включително чували за трупове, пристига в Либия на фона на опасения от масови погребения
Пропуснатите шансове да спасим жертвите на наводненията в Либия от бедствие
Ужасяващият момент на едно момиче тяло беше намерено в град, изправен пред наистина ужасни последици

Ислямът, Сима, Адил и много други тук ще продължат да скърбят за изчезналите като хиляди други семейства. В този момент има малък или никакъв шанс за оцеляване - просто нужда от затваряне.

Единственото по-лошо нещо от погребването на любим човек е да знаеш, че е мъртъв и няма какво да погребе.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР