Наводнения отнеха човешки животи в 4 държави за последното денонощие

...
Наводнения отнеха човешки животи в 4 държави за последното денонощие
Коментари Харесай

Наводнения взеха жертви в България, Гърция, Турция и Бразилия

Наводнения лишиха човешки животи в 4 страни за последното денонощие - България, Гърция, Турция и в Бразилия.Ден на печал е разгласен в община Царево поради бедствието, което сполетя Южното Черноморие. По публични един човек е умрял, а трима се търсят. В Бургас ще има молебен за здраве и избавление. Властите анулираха празничния концерт по случай Деня на Съединението на България.Най-малко един човек е умрял и в Източна Гърция след проливните дъждове, които удариха страната, опустошавана от седмици от унищожителни горски пожари, оповестиха управляващите. Двама души починаха във вторник след неочакваните наводнения, провокирани от проливни дъждове, залели и Турция, които трансфораха улиците на Истанбул в буйни реки.

Гръцките публични лица оповестиха, че пожарникарите са овладели пожара, който гори от седмици в националния парк Дадия.

Жертвата на дъждовете наподобява е била отнесена от наводненията, а един овчар е разгласен за липсващ, съобщи представителят на държавното управление Янис Артопиос пред публичната телевизия ERT.

По-късно гръцката брегова защита заяви, че се търси и жена, която е плавала с кану в морето в региона на Халкидики.

" Във вторник се развихриха стихии и проливни дъждове ", сподели Артопиос и добави, че мъртвият мъж е бил открит в централната гръцка област Магнезия.

В районната столица Волос са паднали 200 мм. дъжд, а в прилежащото село Загора - 600 мм., по данни на Националната метеорологична работа (ЕМИ).

Мазето на болничното заведение във Волос е било наводнено и пожарникарите " са в развой на изпомпване на водата ", сподели Артопиос.

Метеорологът Панаготис Гианопулос съобщи пред ERT, че " количеството вода, което е паднало за 24 часа, се равнява на нормалните превалявания за цялата есен ".

Гръцката полиция забрани пътуването до и във Волос, някои села в Пелион и близкия остров Скиатос, където " самолетите не могат да се приближат до летището " поради наводненията, сподели Савас Карагианис, представител на Fraport - немската компания, която ръководи районните летища в Гърция.

От понеделник насам ЕМИ предизвестява за съществено утежняване на времето, което може да засегне страната до четвъртък, като съгласно държавното управление " управляващите са в нараснала подготвеност ".

" Това е рисково климатично събитие ", съобщи министър-председателят Кириакос Мицотакис по време на срещата си във вторник с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу.

Двама души починаха във вторник след неочакваните наводнения, провокирани от проливни дъждове, залели и Турция, които трансфораха улиците на Истанбул в буйни реки, оповестиха публични лица.

Нощната стихия наводни отчасти станция на метрото и наложи евакуацията на десетки хора от градска библиотека, оповестяват турските медии.

Кадри, излъчени по малкия екран и в обществените мрежи демонстрираха по какъв начин прииждащите води отнасят коли и сергии на градския пазар в милионния град.

От кабинета на губернатора оповестиха, че двама души са починали.

Дъждовете последваха изключително изсъхнало лято, през което водните резервоари на 16-милионния град паднаха до деветгодишно дъно.

Службата за незабавна помощ на Турция заяви, че двама души са починали във вторник, а четирима са изчезнали при наводненията, засегнали северозападния град Къркларели.

роливните дъждове и бурните ветрове, породени от циклон, предизвикаха гибелта на минимум 21 души в Южна Бразилия, като се чакат още наводнения, заяви БГНЕС.

Губернаторът на Рио Гранде до Сул съобщи, че това е най-тежкото метеорологично злополучие в историята на щата.

Хиляди хора са били принудени да изоставен домовете си, оповестиха публични лица.

В Мукум, град с население от 5 000 души, се е наложило стотици да бъдат избавени от покривите на къщите си, откакто 85 % от града е бил наводнен, оповестяват локалните медии.

Президентът Луис Инасио Лула да Силва съобщи, че федералното държавно управление е готово да помогне.

“Където има проблем, федералното държавно управление ще бъде там, с цел да избави хората от тези проблеми ”, сподели той.

Едуардо Лейте, губернатор на Рио Гранде до Сул, заяви на конференция, че в Мукум са открити още 15 тела, с което броят на починалите е достигнал 21.

За по-малко от 24 часа в щата са паднали над 300 мм дъжд, което е провокирало наводнения и свлачища, оповестиха публични лица.

“Все още има хора, които се водят за изчезнали ”, съобщи кметът на Мукум Матеус Троян пред радио Гауча.

“Броят на починалите може да се усили. Град Мукум, какъвто го познавахме, към този момент не съществува. ”

Спасителите употребяват хеликоптери, с цел да доближат до откъснатите от наводненията региони, съобщи БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР