Наводнения и потоци кал в Южен Китай са прогонили стотици

...
Наводнения и потоци кал в Южен Китай са прогонили стотици
Коментари Харесай

Смъртоносни наводнения в Южен Китай

Наводнения и потоци тиня в Южен Китай са прогонили стотици хиляди хора, а десетки са починали или изчезнали, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Лошото време провокира безпорядък в известните туристически региони, които към този момент бяха тежко наранени от строгите ограничавания за пътувания по време на пандемията от ковид.
Проливни дъждове провокираха наводнения и кални потоци, които унищожиха над 1 300 къщи, а близо 230 000 души бяха принудени да изоставен, оповестява формалната китайска държавна осведомителна организация " Синхуа ", базирайки се на Министерството на изключителните обстановки на Китай.
В южния самостоятелен район Гуанкси Чжуанг се оповестява за шестима починали и един липсващ.
Улиците бяха наводнени в известната туристическа дестинация Янгшуо, принуждавайки жителите и посетителите да се изтеглят с бамбукови салове.
Местната власт съобщи, че повече от 1 000 хотела са наводнени и повече от 30 туристически обекта са понесли вреди. Собственик на фамилен хотел споделя, че стаите за посетители са потопени в метър дъждовна вода.
Екстремното време нанесе тежък удар върху туристическия бранш в района, който към момента се не се е съвзел от епидемията COVID-19.
Министерството на изключителните обстановки на Китай съобщи, че наводнението е предизвикало директни стопански загуби от над 4 милиарда юана (повече от 550 милиона долара).
В провинция Хунан минимум 13 души са починали при бедствията, провокирани от дъжда, а други 8 души са безследно изчезнали или починали в югозападната провинция Гуейджоу, съгласно локалните служби за реагиране при изключителни обстановки.
Пороите започнаха при започване на юни и доведоха до " рисково високи равнища на водата " в 110 реки. В околните няколко дни се чакат проливни дъждове на юг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР