„Навлязохме във важен етап от стопанската година – началото на

...
„Навлязохме във важен етап от стопанската година – началото на
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието: Очакваме изключително добра зърнена реколта

„ Навлязохме във значим стадий от стопанската година – началото на жътвената акция. За поредна година чакаме добра зърнена годишна продукция и сега са налице всички предпоставки тя да бъде прибрана в точния момент. Това се случва с помощта на труда на земеделските производители, на насъбраните познания, умения и опит в бранша, както и на развиването на аграрната просвета “.

Това съобщи заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, който взе участие в откриването на жътвената акция за 2022 година в община Димитровград по време на Тракийския жътварски събор – Странско 2022, оповестяват от Министерство на земеделието.

Иван Христанов означи, че земеделските производители бяха изправени през последните месеци пред доста провокации, като политическото управление на Министерството на земеделието поставя непрекъснато старания в посока поддръжка на бранша и поддържа непрекъснат и директен разговор със земеделските производители.

„ Радвам се да посоча, че чакаме извънредно добра реколтата при зърнените култури, която да е повече от задоволителна за обезпечаване на нужните количества за вътрешна консумация, както и за експорт към трети страни. През последните години зърнопроизводството в България бележи растеж, с помощта на трайната наклонност за нарастване на междинните добиви и все по-мащабното потребление на съвременна земеделска техника на полето “, сподели още аграрният заместник-министър.

Той уточни, че българската пшеница е с потвърдени качества и това допуска да се създава хлебна продукция, която да дава отговор на високите критерии на потребителите.

Заместник-министър Христанов благодари на уредниците за поканата и им пожела здраве, сполучлива беритба и високи добиви.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР