Навлизането на изкуствения интелект засяга много сериозно сигурността Новите технологии,

...
Навлизането на изкуствения интелект засяга много сериозно сигурността Новите технологии,
Коментари Харесай

Доклад Изкуственият интелект ще подобри застраховането но ще изяде работни места

Навлизането на изкуствения разсъдък визира доста съществено сигурността

Новите технологии, които навлизат бурно в международната промишленост, сигурно ще прекроят бъдещето, което изправя пред голямо предизвикателство и напън всички типове бизнес. Последният отчет на Allianz Global Corporate&Specialty (AGCS) предвижда загуба на хиляди работни места поради автоматизацията и внедряването на изкуствения разсъдък. Областите, които първи ще усетят замяната на живите хора с машини, са осведомителното и потребителско обслужване, както и области, където обикновените интервенции ще бъдат поверени на роботи.Така технологиите ще оставят без работа сътрудници, куриери, телефонни оператори, чиновници обслуждане на клиенти и други Така да вземем за пример е изчислено, че най-малко 600 хиляди работни места в строителството ще бъдат съкратени към 2040 год. вследствие навлизането на изкуствения разсъдък промишлеността.
Влиянието на технологиите, употребявани при изкуствения разсъдък към този момент стартира да се усеща в застраховането, разяснява Майкъл Брух, оглавяващ отдела за създаване и внедряване на нови технологии към AGCS. " Стартъпите се стремят да опростят модела на застрахователния бизнес: употребяват чатботове, внедряват автоматизирано урегулиране на претенциите, - разясни той. - Добрата вест е, че заменяме простите задания и интервенции /…/, с цел да увеличим бързината и да подобрим оценката на застрахователните опасности. " Много експерти са оптимисти, че застраховането няма да бъде напълно сменено от изкуствен интелект, само че са уверени, че новите технологии ще трансформират революционно бизнеса.
В същото време се визира и въпросът за сигурността. Вече е изчислено, че огромна хакерска атака има капацитета да провокира загуби, надхвърлящи Щатски долар 50 милиарда, а даже и половин ден спиране при снабдител на облачни услугии има капацитета да генерира загуби към Щатски долар 850 милиарда, сочи отчетът на AGCS. За по-добро идентифициране на зараждащите опасности AGCS се концентрира върху пет области на интерес: програмен продукт досегаемост, сигурност, отчетност, отговорност и нравственос. Всяка една от фирмите – както на равнище промишленост, по този начин и на равнище обособен бизнес, ще бъде изправена пред задачата да съгласува своите интервенции съгласно тези пет опорни области, се сподели още в отчета.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР