"Навлизаме в седмия месец, а гражданите не спират да търпят

...
"Навлизаме в седмия месец, а гражданите не спират да търпят
Коментари Харесай

Седми месец ремонти в София, Фандъкова има ли коментар?

"Навлизаме в седмия месец, а жителите не стопират да търпят неудобства - лавиране в лабиринт от огради, спрени трамваи и банкрутирали магазини. В Европа централните улици се ремонтират при цялостна готовност на компаниите, до момента в който тук сме очевидци на безпределно удължаване на периодите и никой в Общината не желае да поеме отговорност за това. " Така обобщава ремонтните действия по ул. "Граф Игнатиев " и пл. "Славейков Борис Бонев, един от основателите на "Спаси София. "

Активистите от "Спаси София " обръщат внимание, че краят на ремонта на знаковата централна улица към момента не се вижда. От организацията не одобряват и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкоз пъти, колкото е нужно, до приемането на "приемлив резултат " и напомнят на кмета, че договорът, подписан от Столичната община, планува наказания от 240 000 лева за всеки ден закъснение, предава уеб сайтът "Актуално ".

От организацията напомнят и изявление на Фандъкова, направено пред медиите при оповестяването на началото на ремонта на ул. "Граф Игнатиев ". В него, кметът поема явен ангажимент, че всички ремонтни действия по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а евентуално и по-рано. "Тези обещания се удостоверяват и от утвърждения от Столичната община план-график на ремонта, предусещащ всички ремонтни действия да бъдат приключени до 3-ти октомври ", добавя Бонев. "Уж всички строителни действия щяха да приключат през първата половина на октомври, а в този момент от Общината приказват единствено за стартиране на трамвая през ноември. А “довършителните работи” щели да бъдат довършвани до март 2019 година Подобни закъснения са неприемливи, защото основават големи усложнения за жителите и бизнеса ", се споделя още в публично известие до медиите. В името на транспарантното ръководство, организацията желае от кмета отговор какво аргументи сериозното закъснение, както и пояснение дали и с какъв брой ще бъде санкционирана фирмата-изпълнител - Джи Пи Груп.

През октомври "Спаси София " изиска оставката на зам.-кмета по превоз и към момента чака отговор дали той ще поеме персонална отговорност за закъсненията и многочислените кавги свързани с този дълго чакан ремонт. "Поредицата провали демонстрира, че зам.-кметът Евгени Крусев няма нужния потенциал да заема тази служба. Той загуби доверието и престижа си пред хората ", декларира Гергин Борисов и добавя, че Общината дължи отговори по какъв начин ръководи средствата на столичани, изключително като се има поради, че планът коства на всички ни близо 24 млн. лева

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР