Навлизаме в активна фаза на строителство на железопътни проекти на

...
Навлизаме в активна фаза на строителство на железопътни проекти на
Коментари Харесай

Започват железопътни проекти за 930 милиона лева

Навлизаме в дейна фаза на строителство на железопътни планове на стойност над 930 млн. лв.. Това съобщи служебният зам.-министър на превоза Нели Андреева при откриването на комитета за наблюдаване на Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020.
„ Започва модернизацията на жп секторите Оризово-Михайлово и Елин Пелин-Вакарел, както и построяването на системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас “, съобщи Андреева, представена от.
 Борисов инспектира нов стоманен път по правата София-Елин Пелин Борисов инспектира нов стоманен път по правата София-Елин Пелин
Полагането на нов стоманен път по правата София-Елин Пелин инспектира министър-председателят Бойко Борисов дружно с министъра на транс...
До дни ще започва реконструкцията на гаровия комплекс в Нова Загора. В региона на пътното строителство напредва построяването на в сектора от Благоевград до Крупник, който включва и тунел „ Железница “. Работи се по ограничения за намаляване на въздействието върху околната среда от бъдещото създаване на Лот 3.2 на автомагистралата - Креснеското дефиле, разяснява Нели Андреева. Зам.-министърът съобщи, че се регистрира прогрес на плановете във водния бранш и уточни, че до края на годината в Русе ще бъде доставена новата драгажна техника, благосъстоятелност на Изпълнителната организация „ Проучване и поддържане на река Дунав “.
Ръководителят на ръководещия орган на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 Галина Василева регистрира, че разплатените средства по програмата са почти 2 милиарда лв., а контрактуваният финансов запас е 3,2 милиарда лв.. Василева изясни, че след изменение на ОПТТИ 2014-2020 за финансиране от програмата е включен секторът от Драгоман до София на автомагистрала „ Европа “. Промените касаят още понижаване на обсега на плана за рационализация на жп линията Елин Пелин – Костенец и включване на два нови плана в жп бранша – „ Модернизация на сектора Волуяк-Драгоман “ и „ Модернизация на тягови подстанции Варна и Разград и създаване на тягова подстанция Русе и въвеждане на SCADA “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР