Навършиха се 50 години от зловещата катастрофа, в която Людмила

...
Навършиха се 50 години от зловещата катастрофа, в която Людмила
Коментари Харесай

Отиде си спасителят на Людмила Живкова

Навършиха се 50 години от злокобната злополука, в която Людмила Живкова се разминава на косъм от сигурна гибел. Дъщерята на Тодор Живков оживява в жестокия случай, случил се през ноември 1973 година, само и единствено с помощта на намесата на своя водач Симо Тодоров. Близки на спасителя на алената принцеса оповестиха тъжната новина, че той се е споминал на достолепна възраст, само че до последните си дни пазел загатна.

Неговата племенница Мария разкрива, че поради смелостта му и жертвоготовността му Людмила не умира на мястото на случая.

" Вуйчо бил първо водач на доктор Мара Малеева, майката на Людмила. От 1968 година е работил за нея. След това става водач на Людмила. Самата злополука се е случила на Околовръстното шосе в посока към летището, където Людмила е изпращала татко си, заминавал на посещаване в Полша. По време на изпреварване ги блъска москвич. Инстинктивно, в последния миг преди удара, вуйчо с дясната си ръка попречил да изхвръкне потрошеното тяло на Людмила от стъклото.

Тя се блъснала в него, само че в силата на удара е можела да мине пред колата и тогава я чакала сигурна гибел “, споделя Мария. Въпреки мощните болки и на двамата Симо Тодоров натоварва в ТИР Живкова и моли лидера да ги откара в " Пирогов “. За случая брачният партньор ѝ Иван Славков приживе споделя: " Като я видях в " Пирогов “, едвам я познах. Беше смляна като кайма. Ужас! Ударила се беше в предното стъкло на колата и имаше мощно мозъчно разтърсване “.

" За злополуката се изписаха и изрекоха доста измислици – че били наети убийци, че всичко било нагласено. Глупости, това е истината, казана от вуйчо “, споделя още Мария Тодорова.

Катастрофата, която претърпява Людмила Живкова на 12 ноември 1973 година, прекатурва живота ѝ. Дъщерята на някогашния Първи оцелява по знамение. В болничното заведение тя изпада в кома, която продължава повече от месец. Специалистите изясняват, че Живкова има повредени мозъчни кафези с следствие аневризъм.

Поставят ѝ пластина на черепната кутия и ѝ вършат повече от 10 пластични интервенции във Франция. Година по-късно алената принцеса залита по източния мистицизъм и окултизма. Тя си отива ненадейно на 21 юли 1981-ва единствено на 39 години, а кончината ѝ е обгърната в тайнственост и до през днешния ден, написа " ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР