Науката обикновено отхвърля душата, смятайки я за обект на човешката

...
Науката обикновено отхвърля душата, смятайки я за обект на човешката
Коментари Харесай

Как съзнанието ни може да живее вечно след физическата смърт

Науката нормално отхвърля душата , смятайки я за обект на човешката религия, или я свежда до психическата идея. Ново схващане за съзнанието обаче оспорва това изказване.

Според въпросната доктрина съзнанието идва от микротръбички в мозъчните кафези (неврони), които са места за квантова обработка , пишат от уеб страницата.

Д-р Хамероф от университета в Аризона и английският физик сър Роджър Пенросен настояват, че когато сърцето спре да бие, кръвта стопира да тече и микротръбичките губят квантовото си положение, само че квантовата информация в микротръбичките не се унищожава .

Може ли това да изясни околосмъртните прекарвания или концепцията за вечността на нашето схващане?

„ Квантовата информация в микротръбичките не се унищожава, тя не може да бъде унищожена, а просто се популяризира и разсейва във Вселената. Може би квантовата информация може да съществува отвън тялото, може би безпределно дълго, като душа” , споделя той.
 Признаци, че се познавате с някого от минал живот  Признаци, че се познавате с някого от минал живот  Признаци, че се познавате с някого от минал живот  Признаци, че се познавате с някого от минал живот
Учените настояват, че опитът на съзнанието е резултат от резултатите на квантовата гравитация в тези микротръбички . Тази доктрина те назовават ​​Оркестрирана справедлива редукция (Orch-OR).

По този метод се счита, че нашите души са освен това от взаимоотношението на невроните в мозъка , а са основани от самата тъкан на Вселената и може би са съществували от незапомнени времена.
 Как да разпознаем галактическите връзки в живота си  Как да разпознаем галактическите връзки в живота си  Как да разпознаем галактическите връзки в живота си  Как да разпознаем галактическите връзки в живота си
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР